10.8 C
Baja
2024. május 9. csütörtök
Kezdőlap Sport A bajai szív újabb diadala

A bajai szív újabb diadala

A BASKETBAJA beszámolója

Szombaton U16-os Fiaink a MAFC ellen tradicionális mérkőzésen léptek pályára, és ismét bebizonyították, hogy a BAJAI SZÍV „hal meg” utoljára.

Az első negyedben fej-fej melletti küzdelemben minimális előnyre tettünk szert, azonban a második negyedben rákapcsoltak a fiúk és már 15 ponttal is vezettünk, amikor baj történt: a csapatkapitány Bánóczky Bence egy labdamentés közben kicsúszott és olyan szerencsétlenül esett, hogy nem tudta folytatni a játékot. Ennek ellenére a csapat a félidőben még 17 pontos előnnyel mehetett pihenőre.

A harmadik negyedben sajnos megfordult a játék képe és a MAFC a 28. perce teljesen ledolgozta hátrányát (57:56) és kérdésessé vált, hogy játékosaink hogyan bírják majd a nyomást.

Méltán lehetünk büszkék a Fiúkra, hiszen ahelyett, hogy az elvesztett jelentős előny tudatában összeomlottak volna, felálltak és Hódos Partik, Csanyik Balázs és Csorba Levi vezetésével tartották az előnyt a végjátékig kiélezett küzdelemben.

Végül, az utolsó másodpercig tartó „egylabdás” meccsen győztünk és a Fiúk megmutatták, hogy egy kis egyesület csapata is lehet nagybetűs CSAPAT!

U16-os főtábla (legjobb 16 csapat) Dr. Pósta Sándor Sportcsarnok 100 néző

2023.10.14 Szombat Vezette: Burján Bianka, Kónya Levente

15.00 BASKETBAJA SE – MAFC 79 : 73 (43 : 26)

Legjobb dobók: Hódos P. 30/3, Csanyik B. 24, Csorba L. 14 , ill. Németh D. 23/6, Turcsányi N. 22/3, Deme D. 9/3

Szívből Gratulálunk Szabó Norbi tanítványainak, akik így két győzelemmel és egy vereséggel utaznak jövő vasárnap Budapestre, ahol a Zsíros Akadémiával játszanak a következő fordulóban. A legközelebbi hazai mérkőzést 2023.10.28-ám szombaton lesz, ahol a Budapesti Honvéd gárdáját fogadjuk.

Minden Kedves Nézőnek, Szurkolónak köszönjük a bíztatást!

HAJRÁ BAJA, HAJRÁ BASKETBAJA!

 

Anyakönyvi hírek

Bajai anyakönyvi hírek 2024.

Születtek: 2024. április 25. és 2024. május 1. között anyakönyvezettek: Vörös Elena Nikoletta (anyja neve: Novics Nikoletta Edina) Hercegszántó, Kisagócsi Amira (Csehó-Kovács Anett) Baja, Bucséter...

Elindult podcast csatornánk

Egyelőre nem a szükséges eszközökkel és körülményekkel, kísérleti jelleggel elindítottuk új podcast csatornánkat. Az első körben a napokban elindított HATSZEMKÖZT című beszélgetős videóink hanganyagait...

Ajánlott

Belföld

Népszerű