18.8 C
Baja
2024. május 19. vasárnap
Kezdőlap Sport Lotus EB futamot nyert Vizin Tamás

Lotus EB futamot nyert Vizin Tamás

Bajai győzelemmel zárult a Lotus Európa-bajnokság 2024-es szezonjának első felvonása: a  németországi Hockenheimbe rendezett autóverseny mindkét futamát Vizin Tamás nyerte, ráadásul ez elsőt rajt-cél győzelemmel abszolválta.
A második futam esőben zajlott, ami megnehezítette a versenyzést, tetézte a problémát, hogy az utóban nem működött a kipörgésgátló, de ettől eltekintve nagy csatában maga mögé tudta utasítani a mezőnyt- fogalmazott érdeklődésünkre Vizin Tamás. 
Ebben a kategóriában átlagosan 160 km/h sebességgel versenyeznek az autók, de a hockenheimi pályán vannak olyan íves kanyarok, ahol le kell lassítani 40 km/h sebességre. A felkészülés két részre bontható: az autó nélküli edzések itthon, szimulátoron keresztül zajlanak, amelyek tökéletesen megfelelnek egy új pálya betanulásához- mondta a bajai versenyző. -Sokkal egyszerűbb, mint a helyszínre költözni néhány napra, koptatni a gumikat és amortizálni a járművet. 
Idén összesen hat versenyhétvégét rendeznek a Lotus Európa-bajnokságon, a következő futamot jövő hétvégén Franciaországban rendezik. 

Szádeczky Attila

 

Anyakönyvi hírek

Bajai anyakönyvi hírek 2024.

Születtek: 2024. május 9. és 2024. május 15. között anyakönyvezettek: Szeitz Áron (anyja neve: Várnai Zsuzsanna) Baja, Perity Léna (Németh Szilvia) Baja, Molnár Amira Zoé...

Elindult podcast csatornánk

Egyelőre nem a szükséges eszközökkel és körülményekkel, kísérleti jelleggel elindítottuk új podcast csatornánkat. Az első körben a napokban elindított HATSZEMKÖZT című beszélgetős videóink hanganyagait...

Ajánlott

Belföld

Népszerű