Nagyszabású országos versenyen mutatkozott be a Bajai SZC Bányai Júlia Technikum és Szakképző Iskola vendéglátós tanulóinak csapata- tájékoztat az oktatási intézmény közösségi oldala. A gasztronómiai verseny kiírója az ÉTREND Magyar Konyhafőnökök Egyesülete, valamint a Schnitta Sámuel Magyar Éttermi Kultúráért Egyesület.
A beszámoló szerint, az iskola duális partnere, a Duna Wellness Hotel kezdeményezésével és teljes támogatásával, munkahelyi gyakorlatát ott töltő tanulóinkból álló csapatot indított a versenyre. A tanintézmény szakoktatói, a tanulók felkészítésében, további szakmai segítséget nyújtottak a díszasztal elkészítésében, valamint a tányérdesszert megalkotásában.
Felkészítők: Szászin László (Duna Wellness Hotel Baja), Vetőné Istokovics Míra (cukrász szakoktató, Bányai), Ruzsik István (pincér szakoktató, Bányai)
Versenyző tanulóink: Aladics Kamilla (pincér, 2/10.ab), Csete Emma (szakács, 12.A), Marásek Veronika (cukrász, 11.A)