25.6 C
Baja
2024. május 21. kedd
Kezdőlap Kultúra Bányaisok is részt vettek a Magyarország étele 2024 - Szakma ifjú mestere...

Bányaisok is részt vettek a Magyarország étele 2024 – Szakma ifjú mestere versenyen

Nagyszabású országos versenyen mutatkozott be a Bajai SZC Bányai Júlia Technikum és Szakképző Iskola vendéglátós tanulóinak csapata- tájékoztat az oktatási intézmény közösségi oldala. A gasztronómiai verseny kiírója az ÉTREND Magyar Konyhafőnökök Egyesülete, valamint a Schnitta Sámuel Magyar Éttermi Kultúráért Egyesület.
A beszámoló szerint, az iskola duális partnere, a Duna Wellness Hotel kezdeményezésével és teljes támogatásával, munkahelyi gyakorlatát ott töltő tanulóinkból álló csapatot indított a versenyre. A tanintézmény szakoktatói, a tanulók felkészítésében, további szakmai segítséget nyújtottak a díszasztal elkészítésében, valamint a tányérdesszert megalkotásában.

Felkészítők: Szászin László (Duna Wellness Hotel Baja), Vetőné Istokovics Míra (cukrász szakoktató, Bányai), Ruzsik István (pincér szakoktató, Bányai)
Versenyző tanulóink: Aladics Kamilla (pincér, 2/10.ab), Csete Emma (szakács, 12.A), Marásek Veronika (cukrász, 11.A)

Anyakönyvi hírek

Bajai anyakönyvi hírek 2024.

Születtek: 2024. május 9. és 2024. május 15. között anyakönyvezettek: Szeitz Áron (anyja neve: Várnai Zsuzsanna) Baja, Perity Léna (Németh Szilvia) Baja, Molnár Amira Zoé...

Elindult podcast csatornánk

Egyelőre nem a szükséges eszközökkel és körülményekkel, kísérleti jelleggel elindítottuk új podcast csatornánkat. Az első körben a napokban elindított HATSZEMKÖZT című beszélgetős videóink hanganyagait...

Ajánlott

Belföld

Népszerű