12.7 C
Baja
2024. április 27. szombat
Kezdőlap Egyéb Előadás-sorozat gyermekeink lelki egészségéért

Előadás-sorozat gyermekeink lelki egészségéért

A Szent Balázs Katolikus Általános Iskola és Óvoda minden évben megemlékezik névadójáról egy programsorozattal január utolsó hetében. Az idei ünnepi hét témája gyermekeink lelki egészsége, „A világ bennem is történik” címmel.
Egy oktatási intézmény nem mehet el azon események mellett szó nélkül, melyek a mai fiatalokat és sajnos már az általános iskolásokat is érintő problémák. Az egyik legsúlyosabb a zaklatás, amely a mai világban több helyszínen és formában zajlik. A covid okozta online világ ezt még inkább felerősítette – fogalmazott érdeklődésünkre Bíró Györgyi Anna intézményvezető. Hozzátette: verbális bántalmazás, online bántalmazás, internetes közösségi felületek, zaklatónak és zaklatottnak lenni, lájk vadászat, kihívások, challenge-k, melyek kapcsán közvetlen környezetünkben is több szomorú esemény történt.
– A neveléssel foglalkozó intézményeknek fontos feladata a problámával foglalkozni és megoldási lehetőségeket keresni. Az idei ünnepi héten több előadóval szeretnénk megszólítani a gyermekeket és szüleiket, szakemberek bevonásával.
Január 23-án, kedden Hal Melinda (Mathias Corvinus Collegium vezető kutató, Szent Rókus Kórház – klinikai szakpszichológus) tart előadást „Szeresd magad-challenge, a TikTok világa és ami mögötte van” címmel 15:00 órai kezdettel az iskola tanulóinak és 17:00 órai kezdettel a szülőknek, melyre szeretettel várunk minden érdeklődő szülőt.
Ezt követően Dobra Balázs mérnök-informatikus „Töltsd le! Szűrd meg! Védd meg!” címmel tart előadást a biztonságos internet- és szűrőprogramok használatáról.
Január 29-én drámapedagógiai foglalkozás keretén belül szeretnénk érzékenyíteni a gyermekeket a zaklatás szereplőire, folyamatára és tanulságok levonására. Ehhez segítségül a Rábl Színpad és Zenei Közösség színészeit, Dely Géza drámapedagógust hívtuk „Add magad!” címmel.
Február 1-jén 14:00 órakor Retkes Zsolt iskolalelkész beszélget a gyermekekkel a „A belső béke nálam kezdődik, avagy fogadd el magad” címmel.
Az ünnepi sorozatot dr. Bábel Balázs érseki szentmiséje és az azt követő ünnepi műsor zárja.

 

Anyakönyvi hírek

Bajai anyakönyvi hírek 2024.

Születtek: 2024. április 18. és 2024. április 24. között anyakönyvezettek: Varga Tifani (anyja neve: Sztojka Vanessza) Bácsalmás, Sárközi Meira Amarillisz (Veiger Amarillisz) Tolna, Gorotyák Zoja...

Elindult podcast csatornánk

Egyelőre nem a szükséges eszközökkel és körülményekkel, kísérleti jelleggel elindítottuk új podcast csatornánkat. Az első körben a napokban elindított HATSZEMKÖZT című beszélgetős videóink hanganyagait...

Ajánlott

Belföld

Népszerű