14.7 C
Baja
2024. május 4. szombat
Kezdőlap Közélet Elfelejtette és már nem is hisz a bajai moziban a polgármester

Elfelejtette és már nem is hisz a bajai moziban a polgármester

Csaknem unalomba fulladt az április 25-én, csütörtökön zajlott képviselői-testületi ülés azok számára, akik az elmúlt években viharos tanácskozásokhoz szoktak. 
Az utolsó napirendi pont tárgyalását követően a polgármester bemutatott egy dobozt, amelyben a tavalyi évben a bajai mozi projekt tárgyában, a Talpra Baja Egyesület által elindított petíció aláírásai lapultak. Nyirati Klára úgy fogalmazott: azt szeretné, ha a következő ülésen a képviselők beszélnének a témáról, de addig is személyesen neki, illetve a Talpra Baja Egyesületnek is feltehetik kérdéseiket az érdeklődők.
A Fidesz-KDNP képviselőcsoport nevében Rácz Péter hozzászólásában előszőr felolvasta a Talpra Baja közösségi oldalán fellelhető bejegyzést, melyben a civil szervezet annak ad hangot, hogy januárban átadták a polgármesternek az aláírásokat, de azóta az ügyben nem történt előrelépés. – Ha ez eddig ráért, most miért lett ennyire sürgős, és miért kerül most napirendre- tette fel a kérdést Rácz Péter. 
Nyirati Klára válaszában kifejtette: hat hónapja úgy tűnt, a képviselő-testület nem támogatja Pozsgai Imre, a Baja Vagyon Zrt. vezérigazgatójának azon tervét, hogy önkormányzati tulajdonú, romos épületek eladásából meg tudják valósítani a mozi építését. Mint mondta: várta, hogy megoldás születik, de közben elfelejtette mozit, azonban a közelmúltban sokan kérdezték tőle, hogy áll a projekt, ezért döntött úgy, hogy a testület elé hozza. – Fenntartom a véleményem, sokat nem fogunk előre lépni, mert ma ez nem megvalósítható csak a romos épületek eladásából. Azonban azoknak, akik aláírásukkal támogatták a bajai mozit, tartozunk annyival, hogy legalább beszélnek róla. 

Amikor elindult a tárgyban az aláírásgyűjtés, sokan az ügy mellé álltak, hiszen ki az, aki ne szeretne mozit a városba? Azonban már akkor is felmerült a kérdés, milyen forrásból épít mozit a város? Pozsgai Imre, a Baja Vagyon Zrt vezérigazgatója, a Talpra Baja Egyesület tagja, prezentációs bemutatót tartott a képviselőknek arról, hogy a már fent említett romos épületek értékesítésből igenis meg lehet valósítani a felvázolt terveket. Eltelt fél év, az ügyben nem történt semmi, de most a polgármester bejelenti, hogy ebben a formában megvalósíthatatlan, egyébként meg el is felejtette azt a projektet, amelyre akkoriban média és egyéb kampányt építettek. 
Felettébb fura a helyzet, és ha már a polgármester sem hisz abban, hogy Baján mozi épülhet, mit várhatunk a testület részéről a következő tanácskozáson.

Szádeczky Attila  

Anyakönyvi hírek

Bajai anyakönyvi hírek 2024.

Születtek: 2024. április 25. és 2024. május 1. között anyakönyvezettek: Vörös Elena Nikoletta (anyja neve: Novics Nikoletta Edina) Hercegszántó, Kisagócsi Amira (Csehó-Kovács Anett) Baja, Bucséter...

Elindult podcast csatornánk

Egyelőre nem a szükséges eszközökkel és körülményekkel, kísérleti jelleggel elindítottuk új podcast csatornánkat. Az első körben a napokban elindított HATSZEMKÖZT című beszélgetős videóink hanganyagait...

Ajánlott

Belföld

Népszerű