25 C
Baja
2024. május 19. vasárnap
Kezdőlap Közélet Nyirati Klára szerint a vidékiek idősek, tanulatlanok és minden mindegy nekik

Nyirati Klára szerint a vidékiek idősek, tanulatlanok és minden mindegy nekik

Ugye emlékszünk a 2022-es országgyűlési választások utáni napokra, amikor a megsemisítő vereséget szenvedő baloldal nehezen viselte a történelmi kudarcot? Nem volt ez másképp Baján sem: Nyirati Klára polgármester a közösségi oldalon egyik nyilvános bejegyzésében a következőket írta:
„Bajaiként büszke vagyok Budapestre, arra, hogy a fővárosi emberek tudnak gondolkodni, látják az összefüggéseket, nem dőlnek be a propagandának- írta bejegyzésében Baja első embere, aki szerint a vidéki emberek vagyis, akik a Fideszre szavaztak, képtelenek a gondolkodásra. A baloldali politikus további megjegyzéseket tett a vidéki emberekre. Azt hangsúlyozta, hogy az egyetemisták a diploma megszerzése után Budapesten ragadnak, a kihívásokat szerető fiatalok szintén a fővárosban vagy külföldön találják meg a számításaikat, míg vidéken maradnak az idősek, a tanulatlanok, vagy azok, akiknek minden mindegy”


Minden bizonnyal ez a vidéket lenéző eszmefuttatás ihlette Nyirati Klárát azon a félrevezető videók megosztására, amelyekben olyan fejlesztéseket mutat be, melyekhez a jelenlegi városvezetésnek alig, vagy semmi köze nincs. Baja első embere olyan beruházásokat könyvel el saját magának, mint  a Popori Ottó Sportcsarnok, a felújított Jelky tér, a szintén felújított városi piac, a Kodály és az Oltványi utcák felújítása, a Sugovica parton található kerékpáros pihenő hely, az onnan nem messze létesített vizes játszótér, a Honvédelmi Sportközpont megépítése. Ezek és még sok más olyan projekt is helyet kap a filmekben, amelyeket az előző városvezetés kezdett meg. Emellett van egy megmosolyogtató képkocka is: a MÁV által felújított vasúti átjárót is sikerült behúznia a saját projektek közé.

Talán a polgármester is emlékszik két évvel ezelőtti szavaira és elgondolkodik azon, hogy most ugyanazoktól a vidéki emberektől kér bizalmat, akikről akkor lenéző és megalázó véleményt formált. 

Szádeczky Attila 

Anyakönyvi hírek

Bajai anyakönyvi hírek 2024.

Születtek: 2024. május 9. és 2024. május 15. között anyakönyvezettek: Szeitz Áron (anyja neve: Várnai Zsuzsanna) Baja, Perity Léna (Németh Szilvia) Baja, Molnár Amira Zoé...

Elindult podcast csatornánk

Egyelőre nem a szükséges eszközökkel és körülményekkel, kísérleti jelleggel elindítottuk új podcast csatornánkat. Az első körben a napokban elindított HATSZEMKÖZT című beszélgetős videóink hanganyagait...

Ajánlott

Belföld

Népszerű