24.5 C
Baja
2024. május 11. szombat
Kezdőlap Közélet Polgármestert választottak a bajai diákok

Polgármestert választottak a bajai diákok

Diákpolgármestert választott a Baja Város Diákönkormányzata, a nyertest szeptember 29-én pénteken este hirdettek ki a Napsugár szálló udvarán. 
A szervezet égisze alatt zajló, egész estét betöltő program keretében először különböző sport- és sorversenyeken vettek részt a jelenlévő diákok, majd elérkezett az este legizgalmasabb pillanata, amikor is Nyirati Klára polgármester közölte a város összes középiskolásai és az általános iskolák felső tagozatosai által, titkos szavazással megválasztott diákpolgámester nevét. 
Könyves Álmos, a Szent László ÁMK 11. osztályos tanulója nagy üdvrivalgás kíséretében vette át megbízólevelét, majd a kampánycsapatával együtt készített közös fotózás után érdeklődésünkre elmondta: rengeteg ötlete volt a tekintetben, hogy mit is lehetne tenni Bajáért és arra jutott, hogy kevés diákprogram van a városban. Később, amikor lehetőség nyílott arra, hogy jelöltesse magát, úgy gondolta, meg tudja majd valósítani csokorba gyűjtött gondolatait, elképzeléseit. Arra a kérdésre, hogy mi lesz az első intézkedése, Könyves Álmos úgy fogalmazott: elsődleges feladata az lesz, hogy egységesítse a DÖK elnökökkel a kommunikációs csatornákat, ugyanis csak ebben az esetben lehetséges gördülékenyen megszervezni a programokat. Továbbá nagyon szeretné, ha a diákok hatékonyabban követnék a DÖK tevékenységét, hiszen csak így jutnak el az információk az összes tanulóhoz.

Szádeczky Attila   

Anyakönyvi hírek

Bajai anyakönyvi hírek 2024.

Születtek:2024. május 2. és 2024. május 8. között anyakönyvezettek: Mailach Ferenc (anyja neve: Dávid Dóra) Bátaszék, Kincse Minka (Kerek Brigitta) Baja, Vörös Ella (Polyák Alexa)...

Elindult podcast csatornánk

Egyelőre nem a szükséges eszközökkel és körülményekkel, kísérleti jelleggel elindítottuk új podcast csatornánkat. Az első körben a napokban elindított HATSZEMKÖZT című beszélgetős videóink hanganyagait...

Ajánlott

Belföld

Népszerű