25.6 C
Baja
2024. május 20. hétfő
Kezdőlap Közélet Valterné Pataki Gabriella - Újabb öt év a Bajai Szakképzési Centrum élén

Valterné Pataki Gabriella – Újabb öt év a Bajai Szakképzési Centrum élén

Továbbra is Valterné Pataki Gabriella látja el Bajai Szakképzési Centrum főigazgatói posztját. Az újabb öt évre szóló megbízást Pölöskei Gáborné Kulturális és Innovációs Minisztérium helyettes államtitkárától vehette át. Főigazgatói kinevezése 2019-ben teljesen egybeesett az új szakképzési rendszer bevezetésével.

Örömteli volt a változás, ugyanis a Szakképzés 4.0 stratégiának, valamint a szakképzési törvényben megfogalmazott valamennyi elvárásnak a Bajai Szakképzési Centrum eleget tett- értékelte a mögötte hagyott éveket az intézményvezető. Valterné Pataki Gabriella elmondta: bevezették az új képzési rendszert, az ötéves technikus képzést, az okleveles technikus képzést, felnőttoktatást, felnőttképzést, az ösztöndíj rendszert, a rugalmas utakat; mint a műhelyiskola, a dobbantó programot Baján és Kalocsán. – Nagyon sokat tettünk a duális képzőhelyek szervezésében és felkutatásában, létrehoztunk egy ágazati képzőközpontot, melyek a stratégia részei voltak, valamint életre hívtuk a bajai független vizsgaközpontot is. Számtalan felnőttképzést indítottunk, ezeket a mai napig folyamatosan bővítjük.

A jövőt tekintően Valterné Pataki Gabriella kiemelte: a következő öt évre szóló stratégia megalkotása már zajlik, melyben fontos szerepet kap a szakmastruktúra átgondolása, a képzési kínálat modernizálása, illetve ahogy eddig is, folyamatosan figyelik az aktuális pályázatokat.
– Fontos sarokpontként tekintünk a lemorzsolódás csökkentésére, és úgy vélem, a hátránykompenzációt is előtérbe kell helyezni.
Nagy figyelmet fordítunk a tehetséggondozásra is, ez egy olyan terület, amit még jobban szeretnénk majd felkarolni.

A Bajai Szakképzési Centrum intézményei: a Bajai SZC Kalocsai Dózsa György Technikum és Kollégium (Kalocsa), a Bajai SZC Kossuth Zsuzsanna Technikum (Kalocsa), Bajai SZC Radnóti Miklós Kollégium (Baja),
a Bajai SZC Türr István Technikum (Baja), a Bajai SZC Bányai Júlia Technikum és Szakképző Iskola (Baja) és a Bajai SZC Jelky András Technikum és Szakképző Iskola (Baja)

Szádeczky Attila
  

Anyakönyvi hírek

Bajai anyakönyvi hírek 2024.

Születtek: 2024. május 9. és 2024. május 15. között anyakönyvezettek: Szeitz Áron (anyja neve: Várnai Zsuzsanna) Baja, Perity Léna (Németh Szilvia) Baja, Molnár Amira Zoé...

Elindult podcast csatornánk

Egyelőre nem a szükséges eszközökkel és körülményekkel, kísérleti jelleggel elindítottuk új podcast csatornánkat. Az első körben a napokban elindított HATSZEMKÖZT című beszélgetős videóink hanganyagait...

Ajánlott

Belföld

Népszerű