14 C
Baja
2024. május 11. szombat
Kezdőlap Kultúra Nagyot alkotott a Sugovica Foltkör

Nagyot alkotott a Sugovica Foltkör

Dupla kiállítással örvendeztette meg a kézimunkák szerelmeseit a Sugovica Foltkör május 25-én csütörtökön a Bácskai Kultúrpalotában. A foltvarrást a legmagasabb szinten művelő hölgyek tradicionális alkotásai mellett, a nem bejegyzett civil szervezetként működő csapat vezetője, Andrási Rita és Nagyné Rózsahegyi Csilla is bemutatta quilt technikával készült produktumait.
A Quilt eredetileg tűzött takarót jelentett a foltvarrásban, mára viszont már minden használati és dísztárgyat díszíthetünk tűzéssel. Minden quilt három rétegből áll: előlap, töltőflíz/vatelin és hátlap. A középső rétegnek köszönhetően a steppelt varratok kidomborodnak, gyönyörű faktúrát adva a munkának.
Andrási Rita érdeklődésünkre elmondta: Nagyné Rózsahegyi Csillával már országos pályázatokon is megmutatták már munkáikat, továbbá a Magyar Foltvarró Céh által meghirdetett tematikus pályázatáról elhozta a fődíjat, valamint 2 kategóriadíjat is. 

Szádeczky Attila 
Fotók: Pulai Zsóka, Fischbäckné Horváth Ildikó

Anyakönyvi hírek

Bajai anyakönyvi hírek 2024.

Születtek:2024. május 2. és 2024. május 8. között anyakönyvezettek: Mailach Ferenc (anyja neve: Dávid Dóra) Bátaszék, Kincse Minka (Kerek Brigitta) Baja, Vörös Ella (Polyák Alexa)...

Elindult podcast csatornánk

Egyelőre nem a szükséges eszközökkel és körülményekkel, kísérleti jelleggel elindítottuk új podcast csatornánkat. Az első körben a napokban elindított HATSZEMKÖZT című beszélgetős videóink hanganyagait...

Ajánlott

Belföld

Népszerű