16.7 C
Baja
2024. május 10. péntek
Kezdőlap Egyéb Szabadtéri kondi a Petőfi-szigeten (2. rész)

Szabadtéri kondi a Petőfi-szigeten (2. rész)

A szabadtéri sportolás hívei számtalan helyszín közül választatnak városunkban, ilyen például a Petőfi-szigeten található fitneszpark, mely kiválóan alkalmas egy teljes testet átmozgató edzésre. Jól válasszuk meg az időt, ne a legnagyobb melegben menjünk ki, hiszen ilyenkor erős az UV sugárzás. Figyeljünk arra is, hogy mindig legyen nálunk folyadék (víz), ugyanis ilyenkor még fontosabb annak pótlása.

A hátgyakorlatok királya – nyugodtan kijelenthetjük -, a húzódzkodás, viszont az egyik legnehezebb is. Amennyiben még nem sikerült elsajátítani, nem kell kétségbeesni, számtalan hátgyakorlat létezik, amivel esztétikus és erős hátat lehet fejleszteni.

Gyakorlat tipp: Evezés gépen
Vállszélességtől kicsit szélesebben fogjuk meg a fogantyút és nagyon figyeljünk arra, hogy ne a karizmaink segítségével, hanem a lapockáink összehúzásával indítsuk meg a mozdulatot. Arra is ügyeljünk, hogy vállak végig legyenek leszorítva, ne emeljük fel őket, máskülönben a trapézizom felső része kapja a nagyobb terhelést, ez pedig a hölgyek esetében nem éppen előnyös megvastagodott nyakat eredményezhet. Viszont, ha jól csináljuk, akkor szép V-alakot érhetünk el, amitől a derekunk vékonyabbnak fog tűnni.
Tehát lapockából indítunk, a könyökünket próbáljuk a törzsünk felé közelíteni és közben a hátizmainkat megfeszíteni.
A mozdulat során végig húzzuk ki magunkat, visszaengedésnél is!

Anyakönyvi hírek

Bajai anyakönyvi hírek 2024.

Születtek:2024. május 2. és 2024. május 8. között anyakönyvezettek: Mailach Ferenc (anyja neve: Dávid Dóra) Bátaszék, Kincse Minka (Kerek Brigitta) Baja, Vörös Ella (Polyák Alexa)...

Elindult podcast csatornánk

Egyelőre nem a szükséges eszközökkel és körülményekkel, kísérleti jelleggel elindítottuk új podcast csatornánkat. Az első körben a napokban elindított HATSZEMKÖZT című beszélgetős videóink hanganyagait...

Ajánlott

Belföld

Népszerű