24.5 C
Baja
2024. május 11. szombat
Kezdőlap Közélet Üveges Tibor a Mi Hazánk Mozgalom bajai polgármester-jelöltje

Üveges Tibor a Mi Hazánk Mozgalom bajai polgármester-jelöltje

Önálló polgármester-jelöltet, valamint mind a 10 körzetben önkormányzati képviselő-jelölteteket indít a június 9-ei önkormányzati választáson a Mi Hazánk Mozgalom- jelentette be a párt helyi szervezetének vezetősége április 5-én pénteken, az Elizabeth Hotelben rendezett lakossági fórumon.
A politikai szervezet a Jobbik egykori bajai vezetőjét, Üveges Tibort bízta meg azzal, hogy ringbe szálljon a polgármesteri székért, aki érdeklődésünkre elmondta: megválasztása esetén legfontosabb feladatainak tekinti, hogy legyen gazdája a városnak, hiszen – ahogy fogalmazott – az elmúlt években a bajaiak azt tapasztalhatták, hogy a közterületeken és a játszótereken akad tennivaló bőven. Ezen felül a önkormányzatnál modernizációs változásokat vezetne be a gyorsabb ügyintézés érdekében. A polgármester-jelölt fontosnak tartja azt is, hogy a fiatalok elvándorlását őket segítő intézkedésekre lenne szükség, amely a kormány által már létrehozott támogatásokkal, illetve kedvezményes telekvásárlással lehetne megvalósítani. 
A rendezvényen részt vett a Mi Hazánk Mozgalom elnöke is. Toroczkai László hangsúlyozta: eddig közel száz polgármester- jelöltet és ezerkétszáz képviselő- jelöltet állítottak országszerte, valamint az összes vármegyei közgyűlésben önálló frakcióval szeretnének rendelkezni, ami az jelenti, hogy versenyben tudnak lenni a Fidesszel. Hozzátette: Bács-Kiskun vármegyében is minden esélyük meg van arra, hogy jó eredményeket érjenek el, hiszen már a két évvel ezelőtti országgyűlési választásokon sem okoztak csalódást. 
A pártelnök az EU parlamenti választással kapcsoltban kiemelte: a Mi Hazánk Mozgalom a béke mellett áll, így ha sikerül képviselőt küldeni Strasbourg-ba, ezt az álláspontot következetesen fogják képviselni.
A Bács-Kiskun vármegye 6. számú választókerültében Éberling Balázs, a Mi Hazánk Mozgalom homorúdi polgármestere ismét rajthoz áll június 9-én.
 
Szádeczky Attila
 

Anyakönyvi hírek

Bajai anyakönyvi hírek 2024.

Születtek:2024. május 2. és 2024. május 8. között anyakönyvezettek: Mailach Ferenc (anyja neve: Dávid Dóra) Bátaszék, Kincse Minka (Kerek Brigitta) Baja, Vörös Ella (Polyák Alexa)...

Elindult podcast csatornánk

Egyelőre nem a szükséges eszközökkel és körülményekkel, kísérleti jelleggel elindítottuk új podcast csatornánkat. Az első körben a napokban elindított HATSZEMKÖZT című beszélgetős videóink hanganyagait...

Ajánlott

Belföld

Népszerű