19.9 C
Baja
2024. május 9. csütörtök
Kezdőlap Közélet Babgulyással várták a rászorulókat

Babgulyással várták a rászorulókat

Rekordszámú cég és magánszemély jelezte segítő szándékát a csaknem kétévtizede minden évben megszervezett jótékonysági ételosztásra, így idén 20 alkalommal várják a rászorulókat a Bajai Ciszterci Házban. 
A dr. Zöld László Csabáné és a Cselekvő Fiatalokért Egyesület égisze alatt zajló karitatív akció aktuális hetében az AXIÁL Kft. felajánlásából babgulyással várták a hátrányos helyzetű bajaikat a bajai Szent Antal plébánia Karitász csoportjának önkéntesei. Az ebédhez a Sükösdi pékség és a bajai Sugó Pékség járult hozzá kenyérrel és péksüteménnyel.
Dr. Zöld László Csabáné elmondta: nagyon örül annak, hogy ismét bővült az adományozók listája, és hálás mindenkinek a segítségért. Hozzátette: a Baptista Szeretetszolgálat is felajánlotta segítségét, ők az ételadomány mellett helyet is biztosítanának a jótékonysági ételosztás lebonyolítására. – Bízom benne, hogy az utóbbira nem lesz szükség, ugyanis a Bajai Ciszterci Ház nagy szeretettel fogadott be minket. Az alapokat a Barankovics Alapítvány biztosította számunka, az ételosztás technikai részét a Cselekvő Fiatalokért Egyesülettel közösen valósítjuk meg.  

A 200 adag ételből 54 csomag a Közterületfelügyelet segítségével jutott el a külterületen élőkhöz. Az eseményen csakúgy, mint eddig, Toldi Norbert káplán áldotta meg az ételt. 
A jótékonysági ételosztás egy hét múlva november 29-én szerdán folytatódik. 

Szádeczky Attila 

Anyakönyvi hírek

Bajai anyakönyvi hírek 2024.

Születtek: 2024. április 25. és 2024. május 1. között anyakönyvezettek: Vörös Elena Nikoletta (anyja neve: Novics Nikoletta Edina) Hercegszántó, Kisagócsi Amira (Csehó-Kovács Anett) Baja, Bucséter...

Elindult podcast csatornánk

Egyelőre nem a szükséges eszközökkel és körülményekkel, kísérleti jelleggel elindítottuk új podcast csatornánkat. Az első körben a napokban elindított HATSZEMKÖZT című beszélgetős videóink hanganyagait...

Ajánlott

Belföld

Népszerű