14.6 C
Baja
2024. május 12. vasárnap
Kezdőlap Közélet Idén is nagy sikerrel zajlott az Oncsa Gasztro Fesztivál

Idén is nagy sikerrel zajlott az Oncsa Gasztro Fesztivál

A tavalyihoz hasonlóan ismét nagy sikerrel rendezték az Oncsa Gasztro Fesztivált a Tél utca és Dömötör utca mentén határolt zöld területen augusztus 26-án pénteken. 
A rendezvény ötletgazdája és szervezője az Oncsán nőtt fel, ezer szállal kötődik a városrészhez, ezért döntött úgy 2022-ben, hogy közösségformálás céljából megszervezi a fesztivált. Horváth Norbert érdeklődésünkre elmondta: sokan keresték meg az év elején azzal a kéréssel, hogy ismét legyen fesztivál, engedett a közakaratnak, így az idei nyár végén is bográcsokkal, asztalokkal és jókedvű emberekkel telt meg a közöségi tér.
Ebben az évben nem fektetett akkora energiát a szervezésbe, mint tavaly, ez látszott is a létszámon is, ugyanis kevesebben voltak, mint tavaly- mondta. Ennek ellenére természetesen a hangulat tökéletes volt, kitűnő zenei aláfestéssel zajlott az este. Az össznépi kavalkád egyik fénypontja Varga Zoltán csillagász volt, aki távcsövön keresztül mutatta be a bolygók állását. Különleges hangulatot adott a rendezvénynek az is, hogy amíg az előző évben jószerivel munkahelyi közösségek települtek ki a térre, idén már házassági évfordulót, születés- és névnapokat is ünnepeltek.
 
Horváth Norbert köszönetet mondott mindenkinek, aki valamilyen módon hozzájárult a rendezvény lebonyolításához, külön kiemelve a Baja Marketing Kft, az Amve.hu, a Horváth-Mohai Fűtéstechnika, fűtésszerelés, a Dudás körhinta, Hajnal Ildikó, Faldum Norbert, Kulisits László, Megmutatom.hu, Szatmári Kft., Fejes Tamás, DJ. Josti, az Obyektum zenekar és Varga Zoltán csillagász hathatós segítségét. 

Szádeczky Attila 

 

 

Anyakönyvi hírek

Bajai anyakönyvi hírek 2024.

Születtek:2024. május 2. és 2024. május 8. között anyakönyvezettek: Mailach Ferenc (anyja neve: Dávid Dóra) Bátaszék, Kincse Minka (Kerek Brigitta) Baja, Vörös Ella (Polyák Alexa)...

Elindult podcast csatornánk

Egyelőre nem a szükséges eszközökkel és körülményekkel, kísérleti jelleggel elindítottuk új podcast csatornánkat. Az első körben a napokban elindított HATSZEMKÖZT című beszélgetős videóink hanganyagait...

Ajánlott

Belföld

Népszerű