16 C
Baja
2024. április 28. vasárnap
Kezdőlap Sport A dicső múltat idézte a bajai futballcsapat

A dicső múltat idézte a bajai futballcsapat

Amikor kiderült, hogy a Bajai LC vármegyei I. osztályban szerepló labdarúgó csapata az NB3 Dél-keleti csoportjának jelenlegi listavezetőjével, a METON FC Dabas együttesével játszik a MOL Magyar Kupa soron következő párharcában, az volt az első reális gondolat, hogy „tisztes helytállás”. Józan ésszel nem is lehetett más a cél az egy osztállyal feljebb játszó csapat ellen. Az esélyeket némileg egyértelműsítette az is, hogy a rekkenő hőségben fizikailag biztosan jobban bírják majd az egykori NB2-es futballistákat a soraiban tudó vendégek. 

Még jóformában el sem kezdődött a mérkőzés, a fenti eszmefuttatás inkább volt nevezhető egyfajta pesszimizmusnak, mint reális esélylatolgatásnak, ugyanis Csiki Noel 5 perc alatt két gólt rámolt be az álmosan, lehet kissé elbizakodottan kezdő vendégcsapat hálójába. 
A két gyors gólt követően lassan magára talált a dabasi alakulat, át is vette a mérkőzés irányítását, majd két perc alatt (20., 21.) Dudás Dániel és Eihardt Dominik góljával egyenlíteni tudott. A félidő végén ismét magára talált a hazai gárda, ami helyzetekben is megmutatkozott. 
A fordulás után kiegyenlített küzdelmet láthatott a publikum, majd az 57. perceben egy formás támadást követően Nébl Martin éles szögből lötte ki a rövid sarkot, ismét előnyhöz juttatva a Sugovica partiakat. Az NB3-a csapat nem adta fel, elkeseredetten támadtak, melynek meg is lett az eredménye: Lettner Lóránt góljával megint egál volt az állás. 
Továbbra is egyenlő felek birkózását láthatták a jelenlévők, majd amikor már sokan elkönyvelték, hogy a nagy melegben félórát túlórázniuk kell a szemmel láthatóan kifacsart játékosoknak, a 87. perceben egy kapu előtti kavarodás után Mezőfi Zsombor lőtte mennybe a Sugovica partiakat. 

Akik a már-már elviselhetetlennek tűnő hőség miatt otthon maradtak, már biztosan bánják tettüket, ugyanis a bajai srácok szenvedélyes, csupaszív játékkal, teljesen megérdemelten fektették kétvállra a dabasi alakulatot. Többször leírtuk már: a jelenlegi bajai csapat akaratával, a játékosok szívével, a régi nagy múlt emlékeit idézi fel a szurkolókban. Kiemelendő még az is, hogy gyakorlatilag mind a 4 gólt a LUA Baja csapataiban nevelkedett, vagy jelenleg ott tevékenykedő játékos szerezte. 
A kupa következő fordulójában már nagy nevű NB1-es csapat is érkezhet a Vasvári Pál utcába. 

MOL Magyar Kupa 2. forduló
Bajai LC – METON FC Dabas 4:3 (2:2)
Baja, 300 néző, vezette: Dobai János
Gólszerzők: Csiki Noel 2, Nébl Martin, Mezőfi Zsombor, illetve: Dudás Dániel, Eihardt Dominik, Lettner Lóránt

Koch Tamás vezetőedző (Bajai LC ): Elejétől a végéig nagyon rendben volt fejben a csapat, az egyenlítéseket követően sem adtuk fel. Helyén volt a csapat szíve, óriásit küzdöttek a fiúk. 

Tóth László vezetőedző ( METON FC Dabas): Nagyjából a 20. percben érkeztünk meg a mérkőzésbe, azonban a találkozó teljes egészét tekintve akaratgyenge, alibifutballt játszottunk. 

Szádeczky Attila 

Anyakönyvi hírek

Bajai anyakönyvi hírek 2024.

Születtek: 2024. április 18. és 2024. április 24. között anyakönyvezettek: Varga Tifani (anyja neve: Sztojka Vanessza) Bácsalmás, Sárközi Meira Amarillisz (Veiger Amarillisz) Tolna, Gorotyák Zoja...

Elindult podcast csatornánk

Egyelőre nem a szükséges eszközökkel és körülményekkel, kísérleti jelleggel elindítottuk új podcast csatornánkat. Az első körben a napokban elindított HATSZEMKÖZT című beszélgetős videóink hanganyagait...

Ajánlott

Belföld

Népszerű