22.3 C
Baja
2024. május 4. szombat
Kezdőlap Közélet Vakcinázhatják a Petőfi-szigeti rókákat

Vakcinázhatják a Petőfi-szigeti rókákat

A közelmúltban beszámoltunk arról, hogy az elmúlt idószakban ismét rókákat láttak a Petőfi-szigeten. A vadon élő négylábú természetesen emberre teljesen ártalmatlan, lehetőség szerint el is kerülnek minket, de a vele való érintkezés, az esetleges veszettség miatt nem feltétlenül biztonságos.
Megkerestük Perlaky Ferencet az önkormányzat városüzemeltetési irodájának vezetőjét, hogy terveznek-e bármilyen intézkedést tenni az ügyben.
A helyzet nem új keletű. A nyár folyamán a Petőfi-sziget több pontjára helyeztünk ki élvefogó csapdákat, azonban ezeket a rókák elkerülték. Vizsgáljuk a lokális vakcinázás lehetőségét, ami azt jelentené. hogy egy  állami beavatkozás részeként, veszettség ellen amúgy is beoltott rókáknak mi is helyeznénk ki oltóanyagot, így teljes mértékben kizárható lenne a fertőzés kockázata.

Anyakönyvi hírek

Bajai anyakönyvi hírek 2024.

Születtek: 2024. április 25. és 2024. május 1. között anyakönyvezettek: Vörös Elena Nikoletta (anyja neve: Novics Nikoletta Edina) Hercegszántó, Kisagócsi Amira (Csehó-Kovács Anett) Baja, Bucséter...

Elindult podcast csatornánk

Egyelőre nem a szükséges eszközökkel és körülményekkel, kísérleti jelleggel elindítottuk új podcast csatornánkat. Az első körben a napokban elindított HATSZEMKÖZT című beszélgetős videóink hanganyagait...

Ajánlott

Belföld

Népszerű