16.6 C
Baja
2024. május 16. csütörtök
Kezdőlap Közélet Ismét bakot lőtt a bajai polgármester

Ismét bakot lőtt a bajai polgármester

A „Te Szedd’ elnevezésű hulladékszedő akció több mint egy évtizede zajlik az országban, évente civil szervezetek, pártok és oktatási intézmények csatlakoznak a karitatív tevékenységhez. Idén sem volt ez másképp, számos önkéntes szedte össze a szemetet a város több pontján. Így tettek a Fidesz-KDNP bajai képviselőcsoport tagjai és jelöltjei is, a szeremlei zsilip környezetét tették rendbe. 
Néhány nap múlva Nyirati Klára polgármester egy furcsa és nehezen értelmezhető posztot osztott meg közösségi oldalán, amelyben arra hívta fel a figyelmet, hogy a Petőfi-szigeten, a Turisztikai Központnál ‘Te Szedd” felíratú, hulladékkal teli zsákok vannak szétdobálva. Ezt követően Baja első embere tovább szőtte gondolatait, finoman célozgatva arra, hogy a Fidesz önkéntesei hagyhatták ott a zsákokat. 
„Köszönöm a Fidesz-tagoknak, hogy szemetet szedtek a Zsilipnél! Sajnos az összeszedett hulladékot tartalmazó „Te szedd” feliratú zsákokból a Petőfi-szigetre, a Turisztikai Központ elé is jutott, ezért kérem azokat, akik ezeket oda tették, hogy távolítsák el!
Nagyon szerencsétlen dolog az, hogy a „Te szedd” akció keretében a sziget napokon keresztül „gyűjtőpontként” funkcionál egy önkormányzati kampány kellős közepén! Rossz fényt vet a melegben erjedő szemét az önkormányzatra is, és arra – az egyébként jószándékú- önkéntesre is, aki ott hagyta a zsákokat.” 

Később kiderült, hogy aznap természetesen nem csak a Fidesz önkéntesei vettek részt a „Te Szedd” akcióban, lelkes, szorgos diákok is takarították a város közterületeit. A Turisztikai Központnál a Bajai SZC Bányai Júlia Technikum és Szakképző Iskola tanulói tevékenykedtek. További furcsaságra adnak okot azok a tények, amelyek szerint, Nyirati Klára többszörösen érintve van a fent említett oktatási intézményben, ezért meglepő, hogy nem tájékozódott, mielőtt burkoltan hanyagsággal vádolta meg politikai ellenfeleit. 

A Fidesz-KDNP képviselő-jelötjei az alábbi közleményt adták ki az enyhén szólva is kellemetlen polgármesteri bejegyzéssel kapcsolatban: 

Tisztelt Polgármester Asszony!

Ezúton szeretnénk reagálni a közösségi oldalán „jó szándékkal” közzétett bejegyzésre, ahol képviselőjelöltjeink képével demonstrálja, hogy a „Te Szedd akció” keretében bizonyos helyeken nem a kiírásnak megfelelően gyűjtötték a szemetet.
Biztos ami, biztos még egy utalás is került a bejegyzésbe az önkormányzati kampányról…
Mint azt biztosan tudja, a Te Szedd országos mozgalom (ami már hosszú évek óta tart) keretében több helyen is szedtek szemetet Baján, leginkább oktatási intézmények jàrtak élen ebben az akcióban. Köszönet illeti a részt vevő diákokat és természetesen a pedagógusokat is!
Ami a széthullott szemetet illeti, a magunk részéről minden kiírás szerinti szempontot betartva jártunk el, így a feltételezést is visszautasítjuk .
Viszonylag gyorsan vissza lehet az interneten keresni, hogy melyik iskola vállalta az Ön által jelzett terület kitakarítását.
Biztosak vagyunk benne, hogy gyorsan fel tudja venni a kapcsolatot a kontaktszeméllyel.
Bízunk benne, hogy a diákok kedvét nem vette el ez a bejegyzés attól, hogy a jövőben is aktívan részt vegyenek a környezetük rendben tartásában.
Nekünk nem jár köszönet, eddig is, ezután is Bajáért dolgoz(t)unk, hiszen tisztának, rendezettnek szeretnénk látni szeretett városunkat!

Anyakönyvi hírek

Bajai anyakönyvi hírek 2024.

Születtek: 2024. május 9. és 2024. május 15. között anyakönyvezettek: Szeitz Áron (anyja neve: Várnai Zsuzsanna) Baja, Perity Léna (Németh Szilvia) Baja, Molnár Amira Zoé...

Elindult podcast csatornánk

Egyelőre nem a szükséges eszközökkel és körülményekkel, kísérleti jelleggel elindítottuk új podcast csatornánkat. Az első körben a napokban elindított HATSZEMKÖZT című beszélgetős videóink hanganyagait...

Ajánlott

Belföld

Népszerű