14.7 C
Baja
2024. május 12. vasárnap
Kezdőlap Közélet Marad a kánikula, de szerdától hűvösebbre fordulhat az idő

Marad a kánikula, de szerdától hűvösebbre fordulhat az idő

Hétfőn is marad a kánikula, a csúcshőmérséklet 34-38 fok körül tetőzhet, de néhol akár a 39 fokot is elérheti majd.A hőséget szórványosan kialakuló záporok, zivatarok enyhíthetik. Élénk, erős lesz a déli-délnyugati szél, mely estétől északnyugatira fordulhat.
Frontmentes idő várható.
Kedden északon, északkeleten alakulhat ki egy-egy zápor, zivatar, másutt túlnyomóan napos marad az idő. Élénk, erős lesz az északnyugati, keleten pedig a délnyugati szél. Délután 30-35 fok várható, délen, délkeleten lesz a legmelegebb.
Szerdán délelőtt még helyenként előfordulhatnak frissítő záporok, zivatarok. Néhol megélénkülhet a szél. Délután 29-33 fok között alakulhat a csúcshőmérséklet.
Csütörtökön a jelenlegi számítások alapján már nem kell kánikulára készülnünk, csak helyenként emelkedhet 30 fok fölé a hőmérséklet. Egy-egy zápor, zivatar néhol még kialakulhat. Élénk, erős északnyugati szélre van kilátás. Pénteken nyugodt, csapadékmentes idő várható, további pár fokos lehűléssel.

Anyakönyvi hírek

Bajai anyakönyvi hírek 2024.

Születtek:2024. május 2. és 2024. május 8. között anyakönyvezettek: Mailach Ferenc (anyja neve: Dávid Dóra) Bátaszék, Kincse Minka (Kerek Brigitta) Baja, Vörös Ella (Polyák Alexa)...

Elindult podcast csatornánk

Egyelőre nem a szükséges eszközökkel és körülményekkel, kísérleti jelleggel elindítottuk új podcast csatornánkat. Az első körben a napokban elindított HATSZEMKÖZT című beszélgetős videóink hanganyagait...

Ajánlott

Belföld

Népszerű