22.8 C
Baja
2024. április 29. hétfő
Kezdőlap Kultúra Rangos versenyt rendezett a Sundance Tánc Sport Egyesület

Rangos versenyt rendezett a Sundance Tánc Sport Egyesület

Az ország minden részéről közel 250 nevezés érkezett az április 6-án a Magyarországi Németek Általános Művelődési Központja sportcsarnokába rendezett V. Sundance kupa- C és B Tíztánc Országos Bajnokságra. 
A Sundance Tánc Sport Egyesület által rendezett viadal azért is volt kiemelten fontos, mert a parkettre lépő, korcsoportokra bontott táncosok rengeteg pontot szerezhettek, melyek bekerültek a versenykönyveikbe, így azokat összeadva magasabb kategóriákba kerülhetnek. 
Nagyon büszkék arra, hogy Baján ötödik alkalommal is megrendezhették a magyar versenytánc egyik legrangosabb versenyét- mondta Pestality Bianka, a Sundance Tánc Sport Egyesület vezetője. Hozzátette: az elmúlt három évben személyes okok miatt nem állt módjukban megrendezni az eseményt, de idén végre sikerült.

Hatalmas dolog egy ilyen verseny a város életében, hiszen mi, bajaiak büszkék vagyunk minden olyan eredményre, amelyet fiataljaink értek el és ugyanúgy büszkék vagyunk arra is, ha egy sportág olyan sikereket ér el, amellyel városunk hírnevét öregbíti. A helyi sportélet akkor lehet igazán magas színvonalú, ha bizonyítjuk azt, hogy nagy, országos versenyeket és megmérettetéseket is képesek vagyunk megszervezni- fogalmazott köszöntőjében Kámánné dr. Bari Bernadett önkormányzati képviselő, a Fidesz-KDNP bajai polgármester-jelöltje. – Városunkban egyre nagyobb hagyománya és elismerése van a versenytáncnak és a hobbi társastáncnak egyaránt. 1955 óta jegyzik városunkban a társastáncot és a 60-as évekre komoly versenyzői gárdát nevelt ki Hegedűs Károly, majd az őt követő tánctanárok. Köszönettel tartozunk a Sundance egyesületnek azért, hogy fáradhatatlan munkájukkal, felkészülésükkel országos hírnevet szereznek az egyesületnek és Baja városának is- emelte ki Kámánné dr. Bari Bernadett. 

Szádeczky Attila 

Bajai vonatkozású eredmények:
Gémes Leonóra:
Jun I. E szóló std 2.hely
Jun I.E szóló lat. 1.hely
Mikosevity Csenge:
Jun I.E szóló std 7.hely
Jun I.E szóló lat. 7.hely
Rácz Nikoletta:
Jun II.E szóló lat. 6.hely
Vörös Szonja:
Jun II. E lat. 3.hely
Ifi E lat. 8.hely
Deák Zalán-Novák Liza:
Jun I.E std 5.hely
Jun I.E lat. 2.hely
Tóth Kornél-Kubatov Viktória:
Feln. C std 6.hely
Feln. C lat. 8.hely
OB ifi C 10T 5.hely

Anyakönyvi hírek

Bajai anyakönyvi hírek 2024.

Születtek: 2024. április 18. és 2024. április 24. között anyakönyvezettek: Varga Tifani (anyja neve: Sztojka Vanessza) Bácsalmás, Sárközi Meira Amarillisz (Veiger Amarillisz) Tolna, Gorotyák Zoja...

Elindult podcast csatornánk

Egyelőre nem a szükséges eszközökkel és körülményekkel, kísérleti jelleggel elindítottuk új podcast csatornánkat. Az első körben a napokban elindított HATSZEMKÖZT című beszélgetős videóink hanganyagait...

Ajánlott

Belföld

Népszerű