8.2 C
Baja
2024. április 27. szombat
Kezdőlap Közélet Márky Zay mozgalmának színeiben indul a választáson Nyirati Klára?

Márky Zay mozgalmának színeiben indul a választáson Nyirati Klára?

Alig két és fél hónap múlva önkormányzati választások lesznek, azonban Baján egy kivételtől eltekintve egyik politikai formáció sem hirdette ki teljes csapatát. 
Annyit már biztosan lehet tudni, hogy a Kámánné dr. Bari Bernadett által vezetett Fidesz-KDNP alakulat kiket jelöl a tíz választási körzetekben. Készül a program, mely hamarosan nyilvánosságra kerül, a jelöltek folyamatosan kampányolnak. 
A legnagyobb rivális, Nyirati Klára jelenlegi polgármester tekintetében egyelőre csak annyit tudunk, hogy Baja első embere ismét megméretteti magát, de hogy milyen szervezeti keretek között, és kik lesznek a képviselő-jelöltek, még nem derült ki. Tegnap az Index.hu YouTube csatornáján megjelent egy Márky Zay Péterrel készült interjú, amelyben a Mindenki Magyarországa Mozgalom vezetője egyebek mellett arról is értekezett, hogy a tervek szerint a volt Momentumos bajai polgármester és csapata az általa képviselt, civilnek mondott szervet színében indulhat el. 
Az erre vonatkozó rész 07.33 perctől látható a videóban.  

A Bácskaiak a Városért Egyesületnél sincs másképp: egyelőre nem nyilvánosak a képviselő-jelöltek, csupán a polgármester-jelölt személye lett közhírré téve, aki nem más, mint az egykori alpolgármester, a Demokratikus Koalícióból a közelmúltban távozó László Károly.

Egy független polgármester-jelöltje is van a városnak: Garami Artúr a legutóbbi parlamenti választáson a Magyar Kétfarkú Kutyapárt aspiránsaként indult el, most minden szervezettől függetlenül száll ringbe. 

Szádeczky Attila

Anyakönyvi hírek

Bajai anyakönyvi hírek 2024.

Születtek: 2024. április 18. és 2024. április 24. között anyakönyvezettek: Varga Tifani (anyja neve: Sztojka Vanessza) Bácsalmás, Sárközi Meira Amarillisz (Veiger Amarillisz) Tolna, Gorotyák Zoja...

Elindult podcast csatornánk

Egyelőre nem a szükséges eszközökkel és körülményekkel, kísérleti jelleggel elindítottuk új podcast csatornánkat. Az első körben a napokban elindított HATSZEMKÖZT című beszélgetős videóink hanganyagait...

Ajánlott

Belföld

Népszerű