8.2 C
Baja
2024. április 27. szombat
Kezdőlap Kultúra Ha nyerne a lottón, akkor is sajtófotókat készítene Kelemen Áron

Ha nyerne a lottón, akkor is sajtófotókat készítene Kelemen Áron

Rendhagyó tudósítás egy kiállítás-megnyitóról. 

Egy szerkesztő életében ritkábban fordul elő, hogy olyan eseményről tájékoztasson, amelynek főszereplője egy kedves kolléga, akiről tudja, hogy mindig lehet rá számítani és annak ellenére, hogy különböző helyen dolgoznak, segítik egymást, ha úgy hozza az élet. 
Ilyen kolléga Kelemen Áron sajtófotós, akinek válogatott munkáiból nyílt kiállítás március 21-én, csütörtökön, az Eötvös József Főiskola kortárs galériájában. 
Áron kamaszkorában ismerkedett meg az akkor még analóg fotózás rejtelmeivel, majd egy hosszabb szünetet követően 2011-ben helyezkedett el fotósként és grafikusként a Baja Marketing Kft-nél, ahol folyamatosan, autodidakta módon tett szert a tudásra. – Én úgy tanultam meg mindent, hogy sokat gyakoroltam, odafigyeltem a hibákra és próbáltam azokat kijavítani- válaszolta Áron a megnyitó előtti érdeklődésemre.
Egyik legfontosabb ars poeticája, hogy az adott pillanatokat szereti megörökíteni, ezen szempontok alapján válogatta munkáit a tárlathoz. 
Áron irányába olyan kérdés is elhangzott, amire már előre ismert volt válasz: Mit csinálnál, ha telitalálatod lenne a lottón? – Akkor is csak fotóznék, de kicsit tágabb keretek között- hangzott válasz, így nyugodtan ki lehet jelenteni, Kelemen Áronnak a sajtófotózás az élete, ami meg is látszik a profi módon előkészített és komponált képein.
A kiállítást N. Kovács Zita művészettörténész nyitotta meg, aki saját elmondása szerint gyerekkora óta ismeri Áront. Elmondta: első találkozása képzőművészeti munkáival az 1990-es évek végén, a Vizuális Iskola kiállításaiban és erdélyi alkotótáborában történt. Maroshévíz mellett, a Ratosnya-Jódi református templom festett mennyezetkazettáinak tervezésében, elkészítésében vettek részt közösen mint alkotó és kísérőtanár. Hozzátette: Baja város elmúlt hat évének eseményei, hétköznapi és ünnepi pillanatai ma egy helyen sűrűsödtek össze: Kelemen Áron kiállításában.

Az esemény zárásaként Bácskai Napló munkatársai, Géczy Zsolt főszerkesztő és Sándor Boglárka újságíró közösen köszöntötték a stábjuk harmadik tagját, Áront és a jeles nap emlékére egy pólóval ajándékozták meg. 

Szádeczky Attila

 

Anyakönyvi hírek

Bajai anyakönyvi hírek 2024.

Születtek: 2024. április 18. és 2024. április 24. között anyakönyvezettek: Varga Tifani (anyja neve: Sztojka Vanessza) Bácsalmás, Sárközi Meira Amarillisz (Veiger Amarillisz) Tolna, Gorotyák Zoja...

Elindult podcast csatornánk

Egyelőre nem a szükséges eszközökkel és körülményekkel, kísérleti jelleggel elindítottuk új podcast csatornánkat. Az első körben a napokban elindított HATSZEMKÖZT című beszélgetős videóink hanganyagait...

Ajánlott

Belföld

Népszerű