12.7 C
Baja
2024. április 27. szombat
Kezdőlap Közélet Bemutatta választási programját a Fidesz-KDNP bajai szervezete

Bemutatta választási programját a Fidesz-KDNP bajai szervezete

A bajaiak által kitöltött „Hajrá, Baja!” kérdőíveket figyelembe véve alkotta meg választási programját a Fidesz-KDNP helyi szervezete, melyet március 22-én, pénteken, a Duna Hotelben mutattak be. 
Tizennégy évvel ezelőtt, az akkori frissen megválasztott városvezetés több mint 8 milliárd forint adóssággal vette át várost, de kormányzati segítséggel, és felelős gazdálkodással sikerült egyensúlyt teremteni a város költségvetésében- emlékeztetett bevezetőjében Zsigó Róbert országgyűlési képviselő, aki 2010-2014 között látta el a polgármesteri feladatokat Baján. Hozzátette: az említett időszakban a város fejlődési szakaszba lépett,  majd a 2019-es önkormányzati választásokat követően ez a gyarapodás megszűnt, a város azóta is a gazdátlan település képét mutatja.

Ezt követően az önkormányzati megmérettetésre készülő politikai szervet polgármester-jelöltje, Kámánné dr. Bari Bernadett részletesen ismertette a jelenlévőkkel a „Bajaiak Programja” nevet viselő tervezetet, amit a hétvégén minden bajai háztartásba nyomtatott formában eljuttatnak. 

A politikus kiemelte: a jelenlegi városvezetés számtalan olyan fejlesztést tekint saját projektének, melyet még az előző ciklusban kezdtek el megvalósítani, vagy akkor álltak tervezés alatt. Az útépítésekkel kapcsolatban a polgármester-jelölt leszögezte: míg 2014-2019 között 39 belterületi utat újítottak fel, addig az előző években csak néhányat sikerült.
A Fidesz-KDNP bajai szervezete úgy véli: a várost olyan fejlődési pályára kell állítani, melynek eredményeként a térség vezető szerepét kell betöltenie.
Kámánné dr. Bari Bernadett külön kitért a bajai identitás egyik fontos alappillérére, a halászlére, és a Bajai Halfőző Fesztivál jelenlegi helyzetére is, amely szerintük méltatlan az elmúlt közel 30 év hagyományaihoz. Mint mondta: ha a választók megtisztelik őket a bizalmukkal, azon fognak dolgozni, hogy a világhírű gasztrofesztivált visszaadják a bajaiaknak.  
A program egyik fontos sarokköve, hogy gondos gazdaként szeretnék karban tartani a város közterületeit, parkjait, illetve álláspontjuk szerint nagyobb figyelmet kell szentelni az idősebbekre is. 

A Fidesz-KDNP képviselő-jelöltjei a hétvégén aláírásgyűjtésbe kezdenek körzeteikben annak érdekében, hogy minél több embert meg tudjanak szólítani  

Szádeczky Attila 

 

Anyakönyvi hírek

Bajai anyakönyvi hírek 2024.

Születtek: 2024. április 18. és 2024. április 24. között anyakönyvezettek: Varga Tifani (anyja neve: Sztojka Vanessza) Bácsalmás, Sárközi Meira Amarillisz (Veiger Amarillisz) Tolna, Gorotyák Zoja...

Elindult podcast csatornánk

Egyelőre nem a szükséges eszközökkel és körülményekkel, kísérleti jelleggel elindítottuk új podcast csatornánkat. Az első körben a napokban elindított HATSZEMKÖZT című beszélgetős videóink hanganyagait...

Ajánlott

Belföld

Népszerű