11.6 C
Baja
2024. április 28. vasárnap
Kezdőlap Közélet Együttműködés az okleveles óvodai nevelő technikusképzés megvalósításához

Együttműködés az okleveles óvodai nevelő technikusképzés megvalósításához

A partnerség tovább folytatódik, újabb együttműködési megállapodást kötött 2024. március 20-án az Eötvös József Főiskola a Bajai Szakképzési Centrummal és intézményével, a Türr István Technikummal, ahol óvodai nevelők képzése kezdődik meg okleveles technikusképzés formájában. A szakmát elvégzők számára egyenes út vezet majd a főiskola által kínált óvodapedagógus alapszakra.
Új szakma tanulható a technikumi képzésben: az óvodai nevelő szakma. Az oktatás ágazat új képzését a 2024/2025-ös tanévtől választhatják a diákok a Bajai Szakképzési Centrum Türr István Technikumban.
Valterné Pataki Gabriella, a Bajai Szakképzési Centrum főigazgatója elmondta: az óvodai nevelő szakma oktatása öt éves technikusi képzés keretében lesz elérhető a következő tanévtől, amely érettségivel és technikus szintű szakma megszerzésével zárul. A képzés felsőoktatási intézménnyel együttműködésben indítható, az Eötvös József Főiskola a szakma gyakorlatorientált programjának megvalósítását segíti.
A technikumi oktatásban résztvevők minőségi oktatását garantálja, hogy az óvodai nevelő szakma képzési tartalmát a főiskolával közösen határozzák meg, amely magában foglalja a közös tantervek kidolgozását, a kölcsönös szakmai támogatást.
Dr. Szilágyiné dr. Szinger Ibolya, a főiskola rektora az együttműködést méltatva kiemelte, hogy az óvodai nevelő képzést elvégző diákok főiskolai kreditelismeréssel tanulhatnak tovább az EJF óvodapedagógus alapszakán. Hozzátette: a tervek szerint a technikumi képesítéssel rendelkező óvodai nevelők a diplomás óvodapedagógusok munkáját fogják segíteni a jövőben, velük összhangban végzik az óvodások mindennapos nevelését és fejlesztését. A magasabb szintű szakmai ismereteket igénylő feladatok ellátása továbbra is a felsőfokú végzettségű óvodapedagógusok feladata lesz.
Az eseményen jelen volt dr. Paska Mihály, az Eötvös József Főiskola kancellárja és Bor Katalin, a Bajai Szakképzési Centrum Türr István Technikum igazgatója.

 

 

 

Anyakönyvi hírek

Bajai anyakönyvi hírek 2024.

Születtek: 2024. április 18. és 2024. április 24. között anyakönyvezettek: Varga Tifani (anyja neve: Sztojka Vanessza) Bácsalmás, Sárközi Meira Amarillisz (Veiger Amarillisz) Tolna, Gorotyák Zoja...

Elindult podcast csatornánk

Egyelőre nem a szükséges eszközökkel és körülményekkel, kísérleti jelleggel elindítottuk új podcast csatornánkat. Az első körben a napokban elindított HATSZEMKÖZT című beszélgetős videóink hanganyagait...

Ajánlott

Belföld

Népszerű