12.1 C
Baja
2024. május 4. szombat
Kezdőlap Időjárás Jövő hét: eső, szél, fokozatos melegedés

Jövő hét: eső, szél, fokozatos melegedés

Hétfőn marad a változékony, gomolyfelhős időjárás, a hosszabb-rövidebb napos időszakok között többségében a középső, északi, északkeleti régiókban alakulhatnak ki záporok, a hegycsúcsokon egy-egy hózápor. Az északias szél a Dunántúl nyugati, északnyugati tájain és északkeleten lesz élénk, olykor erős. Hajnalban a kevésbé felhős helyeken gyengén fagyhat, majd napközben mindössze 9 és 15 fok közé melegszik a levegő.

Keddre virradóan nyugaton, északnyugaton esőre ébredhetünk, majd napközben a dunántúli és középső tájakon alakulnak ki nagyobb eséllyel záporok, egy-egy zivatar. Keleten és délen hosszabb időre kisüthet a nap. Élénk, erős lesz a délkeleti-keleti-északkeleti szél. Nyugaton, északnyugaton és északon csak 9 és 15, máshol 16 és 21 fok között alakul a legmagasabb hőmérséklet.

Szerdán sok felhő lesz felettünk, többfelé számíthatunk esőre, záporra, helyenként zivatarra. Többfelé erős, északnyugaton viharos lehet az északnyugatira forduló szél. Nyugaton és északnyugaton csak 7-10, máshol 11-18 fokot mutathatnak a hőmérők.

Csütörtökön helyenként zápor, néhol zivatar még kialakulhat, de már többfelé süthet ki hosszabb időszakokra nap. A nyugatias szél többfelé élénk, északon erős lehet, délután 8 és 15 fok közötti maximumokra van kilátás. Pénteken túlnyomóan napos idő ígérkezik helyenként futó záporokkal. Helyenként élénk lehet a déli-délnyugati szél, délután 14-19 fokot mérhetünk.
Kiadta: Herrmann Dóra (ma 18:01)

Anyakönyvi hírek

Bajai anyakönyvi hírek 2024.

Születtek: 2024. április 25. és 2024. május 1. között anyakönyvezettek: Vörös Elena Nikoletta (anyja neve: Novics Nikoletta Edina) Hercegszántó, Kisagócsi Amira (Csehó-Kovács Anett) Baja, Bucséter...

Elindult podcast csatornánk

Egyelőre nem a szükséges eszközökkel és körülményekkel, kísérleti jelleggel elindítottuk új podcast csatornánkat. Az első körben a napokban elindított HATSZEMKÖZT című beszélgetős videóink hanganyagait...

Ajánlott

Belföld

Népszerű