12.7 C
Baja
2024. április 27. szombat
Kezdőlap Interjú Rászerveztek a Bababirtok Egyesület jótékonysági programjára

Rászerveztek a Bababirtok Egyesület jótékonysági programjára

Idén második alkalommal rendez jótékonysági farsangi programot a Bababírtok Egyesület, melynek célja, hogy befolyt összegből a kisgyerekes családok részére szervezett egyéb rendezvényekhez pénzügyi alapot teremtsenek.
A tavalyi farsangi mulatságnak köszönhetően számos rendezvényt tudtak lebonyolítani a családi bölcsődébe járó kisgyermekeknek és a Baja és környékbeli családosoknak- mondta érdeklődésünkre Soós Tímea, a Bababirtok Egyesület vezetője. Ezen felbuzdulva még tavaly decemberben úgy döntöttek, az idei báli szezonban is megrendezik a karitatív rendezvényt: legyártották a plakátot, melyen a programmal kapcsolatos minden információt feltüntettek, majd elkezdték propagálni, hogy mindenhová eljusson a bál híre.
Hozzátette: helyszínnek a tavalyi évben jól bevált Bácskai Kultúrpalotát tartották a legalkalmasabbnak, felvették a kapcsolatot az illetékes személyekkel, majd megkötötték a szerződést, lefoglalták a fellépőket és a zenekart is.
– Sajnálatos módon azonban szembesülnünk kellett azzal, hogy egy másik civil szervezet, ugyanazon célcsoportot megszólítva, a miénkhez hasonló programot kínálva, átfedéses időpontban ránk szervezett szintén egy farsangi rendezvényt. 
Arra a kérdésre, hogy ezen körülmények között veszélyben látja-e a saját rendezvényük sikerességét, Soós Tímea úgy fogalmazott: nagyon sok energiát fektet abba, hogy egy ilyen kaliberű rendezvényt megszervezzen, bízik abban, hogy vannak, lesznek olyan kisgyermekes családok, akik nyitottak a programjukra és részt vesznek a farsangi rendezvényen.
– Annyival vagyunk nehezebb helyzetben, hogy nekünk ki kell termelni a költségeinket, ezért belépőt kell kérnünk, míg másik helyszínen a plakát szerint jóval szerényebbek a részvétel feltételei. Én mindig magamból indulok ki: nekem az a legfontosabb, hogy az általunk szervezett programok során mennyire tudom gazdagítani azokat a családokat, akik a célcsoportunkhoz tartoznak. Ennek érdekében körültekintően kezdek bele a munkába: a először minden esetben tájékozódom, hogy az általam kiszemelt időpontban van -e a városban olyan program, amivel esetleg nekem konkurálni kellene. Soha olyan eseményt nem szerveztem, ami ütközött volna egy másik hasonlóval, szerintem ez elvárható lenne másoktól is. Beszéltem a másik rendezvény minden érintettjével, sajnos nem látok nyitottságot arra, hogy mivel ők voltak, akik ránk szerveztek, jóval később kezdtek bele a szervezésbe, áttegyék a saját programjukat egy másik időpontra. Úgy gondolom, ha egy cél érdekében dolgozunk, tartsuk tiszteletben a másik munkáját. Azt kell mondanom, hogy ilyen körülmények között a jelenlegi állapot veszélyezteti a mi rendezvényünk sikerességét. Én megértem, hogy mindkét rendezvény nemes célokat képvisel, mindkét ügy fontos, de ha emberi nézőpontból közelítjük meg, akkor nem az lenne a kézenfekvő, hogy ha én szervezni akarok egy jótékonysági programot február 3-án, de látom, hogy ugyanazon a napon, ugyanabban az időpontban már valaki szervezett szintén hasonló jótékonysági bált ugyanannak a célcsoportnak, akkor megkérdezem magamtól, valóban jó döntést hozok, ha rászervezek a másikra?

Szádeczky Attila 

    
  

Anyakönyvi hírek

Bajai anyakönyvi hírek 2024.

Születtek: 2024. április 18. és 2024. április 24. között anyakönyvezettek: Varga Tifani (anyja neve: Sztojka Vanessza) Bácsalmás, Sárközi Meira Amarillisz (Veiger Amarillisz) Tolna, Gorotyák Zoja...

Elindult podcast csatornánk

Egyelőre nem a szükséges eszközökkel és körülményekkel, kísérleti jelleggel elindítottuk új podcast csatornánkat. Az első körben a napokban elindított HATSZEMKÖZT című beszélgetős videóink hanganyagait...

Ajánlott

Belföld

Népszerű