12.7 C
Baja
2024. április 27. szombat
Kezdőlap Interjú Számít a bajaiak véleményére a Fidesz

Számít a bajaiak véleményére a Fidesz

A bajaiak véleményére kíváncsi a Fidesz helyi csoportja, e cél érdekében a közelmúltban kilenc kérdésből álló kérdőívet juttattak el a város háztartásainak postaládájába. 
A felmérés keretében az önkormányzati választásokra készülő párt a válaszokat figyelembe véve szeretné megalkotni programját. 
A részletekről Kámánné dr. Bari Bernadettet, a Fidesz-KDNP képviselőcsoportjának vezetőjét kérdeztük. 

Közleményükben azt írják, mindig a bajaiak visszajelzéseit veszik alapul. Ön szerint miért fontos, hogy meghallgassák a lakosság véleményét?
– Az elmúlt négy évben valóban nagyon sok visszajelzést kaptunk a lakosság részéről a város működését illetően. A jelenlegi akció kapcsán a kérdéseket is ennek mentén alkottuk meg és szeretnénk, ha minden bajai elmondhatná a véleményét, hogy tényleg egy közös munka lehessen az, amit a Bajaiak Programjaként leteszünk az asztalra.

A kérdőívek kiküldésével párhuzamosan, az önkormányzati választásra készülve, megkezdődött a programalkotás. Melyek azok a sarokkövek, irányvonalak amelyek mentén kívánják majd megszólítani a bajaiakat?  
– Természetesen már jó ideje folyik egyfajta háttérmunka, van már mögöttük néhány év, amit a város szolgálatában tölthettünk a választók bizalmából. Próbáljuk rendezni a korábbi jó gyakorlatokat és a jövőbeli elképzeléseket, de visszacsatolás nélkül ez aligha menne. Ezért is fontos ez a kérdőív és azok a személyes találkozások ,véleménycserék amelyek mentén mindez zajlik.
 
Megkérdezik a lakosságot, hogyan látják a város jövőjét. Ön mit gondol, milyen város lesz 10 év múlva Baja? 

– Bajának rendkívüli adottságai vannak, amelyekben nagyon sok előrelépési lehetőség van. A megyei jogú városi ranggal ténylegesen megnyílt az út, hogy városunk ismét átvegye a térségi vezető szerepét. Nagyon bizakodók vagyunk a jövőt illetően és megtisztelő, hogy sokan osztoznak velünk ezen az állásponton. Bíztatok mindenkit, hogy töltsék ki a kérdőívet, építsük közösen Baja jövőjét!

Szádeczky Attila 

Anyakönyvi hírek

Bajai anyakönyvi hírek 2024.

Születtek: 2024. április 18. és 2024. április 24. között anyakönyvezettek: Varga Tifani (anyja neve: Sztojka Vanessza) Bácsalmás, Sárközi Meira Amarillisz (Veiger Amarillisz) Tolna, Gorotyák Zoja...

Elindult podcast csatornánk

Egyelőre nem a szükséges eszközökkel és körülményekkel, kísérleti jelleggel elindítottuk új podcast csatornánkat. Az első körben a napokban elindított HATSZEMKÖZT című beszélgetős videóink hanganyagait...

Ajánlott

Belföld

Népszerű