22.8 C
Baja
2024. május 5. vasárnap
Kezdőlap Közélet Ingyen utazhatnak a 14 éven aluliak a tömegközlekedésben

Ingyen utazhatnak a 14 éven aluliak a tömegközlekedésben

Minden bérlet megszűnik a vármegye-, és országbérleten kívül jelentette be Lázár János építési és beruházási miniszter keddi sajtótájékoztatóján. 
A tárcavezető közölte: 2023. decemberére minden 10 eladott bérletből 9 már vármegyebérlet volt hozzátéve, hogy „soha annyian nem utaztak a MÁV és Volán járatain, mint 2023-ban”. Lázár János ennek apropóján bejelentette: „minden bérletet megszüntetünk a vármegye-, és országbérleten kívül.”
Lázár János arra is kitért: átalakítják a kedvezmények rendszerét is: a 65 jelenlegi kedvezményből 22 marad meg, köztük az 50 százalékos kedvezmények. A közalkalmazottak esetében megszűnik a pecsételős rendszer, egy regisztrációt követően korlátlanul élvezhetnek 50 százalékos kedvezményt, a 14-25 évesek pedig szintén 50 százalékos kedvezményt kapnak – amennyiben nem vesznek vármegye- vagy országbérletet, amin 90 százalékos kedvezmény érvényesül.
A miniszter arról is beszélt, hogy elfogadják a Budapest-bérletet a MÁV, a HÉV és a Volánbusz járatain, a főváros pedig fogadja el a vármegye- és országbérleteket. Az ajánlat március 1-ig él – tette hozzá. 

Sz. A. 

Anyakönyvi hírek

Bajai anyakönyvi hírek 2024.

Születtek: 2024. április 25. és 2024. május 1. között anyakönyvezettek: Vörös Elena Nikoletta (anyja neve: Novics Nikoletta Edina) Hercegszántó, Kisagócsi Amira (Csehó-Kovács Anett) Baja, Bucséter...

Elindult podcast csatornánk

Egyelőre nem a szükséges eszközökkel és körülményekkel, kísérleti jelleggel elindítottuk új podcast csatornánkat. Az első körben a napokban elindított HATSZEMKÖZT című beszélgetős videóink hanganyagait...

Ajánlott

Belföld

Népszerű