13.8 C
Baja
2024. május 4. szombat
Kezdőlap Közélet Életbe lépett a vörös kód, vigyázzunk egymásra Baján is

Életbe lépett a vörös kód, vigyázzunk egymásra Baján is

A várható rendkívüli hideg időre tekintettel vörös kód jelzés lépett életbe hétfő estétől szombatig.  A vörös kód azt jelenti, hogy valamennyi szociális intézmény (fenntartótól és tevékenységi körtől függetlenül) számára kötelező a hajléktalan vagy bajba jutott emberek befogadása.
Baján a hajléktalan szálló mellett ha szükséges, kinyitják a Belvárosi Közösségi házat is, illetve a Közterület-Felügyelet munkatársai napközben fokozottan figyelik az utcán tartózkodó hajléktalanokat- tájékoztatta portálunkat Telek Zoltán, az önkormányzat közbiztonsági referense. 
Hazánknak lesznek olyan részei, ahol napközben sem emelkedik a hőmérséklet 0 fok fölé, de a még nagyobb veszélyt az éjszakai és a hajnali órák jelentik, amikor sokfelé mérhetünk majd -8, -10 fok körüli hőmérsékleteket, de a leghidegebb tájainkon 13, -15 fokot is mutathatnak majd a hőmérők. Ebben az időben életveszélyes hosszabb ideig az utcán tartózkodni.

Sz. A.

Anyakönyvi hírek

Bajai anyakönyvi hírek 2024.

Születtek: 2024. április 25. és 2024. május 1. között anyakönyvezettek: Vörös Elena Nikoletta (anyja neve: Novics Nikoletta Edina) Hercegszántó, Kisagócsi Amira (Csehó-Kovács Anett) Baja, Bucséter...

Elindult podcast csatornánk

Egyelőre nem a szükséges eszközökkel és körülményekkel, kísérleti jelleggel elindítottuk új podcast csatornánkat. Az első körben a napokban elindított HATSZEMKÖZT című beszélgetős videóink hanganyagait...

Ajánlott

Belföld

Népszerű