22.3 C
Baja
2024. május 4. szombat
Kezdőlap Közélet Új ajtókat nyitna az az Impulzus a Parasport Jövőjéért Alapítvány

Új ajtókat nyitna az az Impulzus a Parasport Jövőjéért Alapítvány

A Baranya Vármegyei Kosárlabda Szövetség és a PTE PEAC idén harmadik alkalommal rendezte meg a „Rolling Basket Cup” nemzetközi kerekesszékes kosárlabda tornát november 4. és 5. között a Nemzeti Kosárlabda Akadémián melyhez ebben az évben csatlakozott az Impulzus a Parasport Jövőjéért Alapítvány is. 
Az eseményen  Magyar Paralimpiai Bizottság is képviseltette magát.
Vereczkei Zsolt, háromszoros paralimpiai bajnok, a civil szervezet képviseletében elmondta: szerették volna bemutatni, hogy a fogyatékkal élőknek milyen sportágak közül van lehetőségük választani, ugyanis az  Impulzus a Parasport Jövőjéért Alapítvány és a PTE PEAC kosárlabdaszakosztály is fontosnak tartja, hogy minél több fiatalt tudjanak toborozni. Lényeges szempont, hogy a fogyatékkal élők egészen fiatalon elkezdjenek sportolni, mert idősebb korban már nehéz fejlődni az adott sportágakban. – Alapítványunk nagy hangsúlyt fektet a személyes találkozásokra is, hiszen a sorstársainkat meg kell szólítani. E cél érdekében családlátogatás keretében beszélgetések során ismerjük meg egymást, képet kapunk egymást történetéről. Próbáljuk motiválni őket, új impulzusokat nyújtani, elmagyarázni nekik, mennyire fontos, hogy kimozduljanak a négy fal közül, új ajtókat nyitunk előttük, vázoljuk a lehetőségeket. Rávilágítunk arra is, hogy mennyire fontos a közösségi lét, illetve, hogy a sportnak köszönhetően olyan emberekkel ismerkedhetnek meg, akikkel egyébként nem lenne lehetőségük. 
A rendezvény a Honvédelmi Minisztérium Sportért Felelős Államtitkárság támogatásával jött létre és büszkék vagyunk arra, hogy az egyik fő támogatója lehetett az Impulzus a Parasport Jövőjéért Alapítványunk- tette hozzá Vereczkei Zsolt. 

Szádeczky Attila  

Anyakönyvi hírek

Bajai anyakönyvi hírek 2024.

Születtek: 2024. április 25. és 2024. május 1. között anyakönyvezettek: Vörös Elena Nikoletta (anyja neve: Novics Nikoletta Edina) Hercegszántó, Kisagócsi Amira (Csehó-Kovács Anett) Baja, Bucséter...

Elindult podcast csatornánk

Egyelőre nem a szükséges eszközökkel és körülményekkel, kísérleti jelleggel elindítottuk új podcast csatornánkat. Az első körben a napokban elindított HATSZEMKÖZT című beszélgetős videóink hanganyagait...

Ajánlott

Belföld

Népszerű