22.7 C
Baja
2024. április 28. vasárnap
Kezdőlap Sport Bajai LC- Győzelem a MOL Magyar Kupában

Bajai LC- Győzelem a MOL Magyar Kupában

Sikerrel zárta a labdarúgó MOL Magyar Kupa országos főtáblájának első fordulóját a Bajai LC Vármegyei I. osztályú csapata.
A Sugovica partiak szombaton a BLASZ 1. osztályban szereplő XV. Kerületi Issimo SE gárdáját fogadták a Vasvári Pál utcában.

Bajai LC –  XV. Kerületi Issimo SE 2:1 (0:0) 
Baja, 300 néző, vezette: Bánfai Zsolt 
Gólszerzők: Szeibert Mihály 2 (az 53. és az 57. percben), illetve Kelemen László Dávid (a 72. percben). 

Az első félidőben mindkét csapat a biztonságos védekezésre törekedett, így a játék inkább mezőnyben folyt, ennek ellenére tisztességgel gyűrték egymást a felek. 
A fordulás után nagyobb sebességre kapcsoltak hazaiak, és Szeibert Mihály két parádés találatának köszönhetően kétgólos előnyre tettek szert. A vendégeket sokként érte a bajai együttes agresszív stílusa, így nehezen tudtak talpra állni, majd fokozatosan át vették a játék irányítását, az erőfeszítésnek köszönhetően sikerült szépíteniük. A fővárosiak mindent egy lapra feltéve rohamoztak, a bajaik ellentámadási rendre veszélyt teremtettek a vendégkapu előtt. 
Összességében a Bajai LC megérdemelten jutott tovább a MOL Magyar Kupa következő, két hét múlva rendezendő fordulójába.

Koch Tamás, a Bajai LC vezetőedzője: az első félidő utolsó negyedórájában már éreztük, hogy sokkal többre vagyunk képesek, mint addig, és szerencsére a fordulás után rögtön két gólos előnyhöz jutottunk. Utána még számtalan lehetőség adódott előttünk, de rendre hiba csúszott a támadásainkba. A vendégcsapatnak ugyan sikerült nyílttá tenni a mérkőzést, azonban lelkes a csupaszív játékunknak köszönhetően győzelmet arattunk. 

Szádeczky Attila 

Anyakönyvi hírek

Bajai anyakönyvi hírek 2024.

Születtek: 2024. április 18. és 2024. április 24. között anyakönyvezettek: Varga Tifani (anyja neve: Sztojka Vanessza) Bácsalmás, Sárközi Meira Amarillisz (Veiger Amarillisz) Tolna, Gorotyák Zoja...

Elindult podcast csatornánk

Egyelőre nem a szükséges eszközökkel és körülményekkel, kísérleti jelleggel elindítottuk új podcast csatornánkat. Az első körben a napokban elindított HATSZEMKÖZT című beszélgetős videóink hanganyagait...

Ajánlott

Belföld

Népszerű