18.8 C
Baja
2024. május 19. vasárnap
Kezdőlap Közélet 3200 adag ételt osztottak ki a téli időszakban

3200 adag ételt osztottak ki a téli időszakban

Véget ért a másfél évtizede minden évben zajló jótékonysági ételosztás idei sorozata. 
A rendhagyó módon szerda helyett hétfői napra szervezett karitatív akció aktuális napján a Vitaqua Kft ügyvezetője, Eihardt Balázs és Leitert Ottó felajánlásából Bolognai spagettivel várták a rászorulókat a Ciszterci Házban.
Amit elterveztek, teljesítették, sőt a előirányzott tizenhárom alkalom helyett, újabb önzetlen jelentkezők is felvették velük a kapcsolatot, ezért tizenhat jótékonysági ételosztást tudtak szervezni- értékelte az elmúlt három hónapot dr. Zöld László Csabáné önkormányzati képviselő, az akció fő szervezője. Az összes felajánló jelezte, hogy az idei év végén kezdődő következő ételosztáson is szívesen részt vennének- tette hozzá. – Nagyon hálás vagyok mindenkinek, aki ételt ajánlotta fel, az Elizabeth Hotelnek, amiért rendelkezésünkre bocsátotta a konyháját és az eszközeit, természetesen bajai Szent Antal plébánia Karitász csoportja önkénteseinek, akik a kezdetektől segítik az ételosztást, illetve a Szent József plébánia önkénteseinek is. Köszönet illetti a Cselekvő Fiatalokért Egyesületet, akik a Barankovits Alapítványon keresztül civil szervezetként, pályázati úton biztosították számunkra az ételosztáshoz szükséges eszközöket. Köszönjük a Közterület- felügyelet munkatársainak, hogy minden héten kiszállították az ételcsomagokat a külterületen élőknek. Örömünkre szolgál, hogy olyan embereken tudtunk ismét segíteni, akik lehet máshol nem jutnak meleg ételhez. Sokan azt mondják, nem volt hideg telünk, én úgy vélem: annak, akinek nem jut meleg étel, neki igenis hideg van, és segítségre szorul- tette hozzá dr. Zöld László Csabáné. 
Az elmúlt időszakban 3200 adag ételt osztottak ki, ami város idei legnagyobb karitatív akciója volt- fogalmazott a Cselekvő Fiatalokért Egyesületet elnöke. Salamon Ákos úgy vélte: az önkormányzat helyett civil szervezetként nyújtottak minden héten segítséget a rászorulóknak. Nem lett volna feladatuk, de nagyon szívesen csinálják egész addig, amig szükség van rá. – Le a kalappal dr. Zöld Lászlóné, Éva néni előtt, aki töretlenül, minden évben megszervezi a jótékonysági ételosztást. Segítettük egymást és mi, fiatalok nagyon sokat tanulunk tőle. 
A szokásokhoz híven a közös imádság után Toldi Norbert káplán áldotta meg az ételt. 

Szádeczky Attila 

 
 

Anyakönyvi hírek

Bajai anyakönyvi hírek 2024.

Születtek: 2024. május 9. és 2024. május 15. között anyakönyvezettek: Szeitz Áron (anyja neve: Várnai Zsuzsanna) Baja, Perity Léna (Németh Szilvia) Baja, Molnár Amira Zoé...

Elindult podcast csatornánk

Egyelőre nem a szükséges eszközökkel és körülményekkel, kísérleti jelleggel elindítottuk új podcast csatornánkat. Az első körben a napokban elindított HATSZEMKÖZT című beszélgetős videóink hanganyagait...

Ajánlott

Belföld

Népszerű