17.4 C
Baja
2024. május 6. hétfő
Kezdőlap Egyéb Ez a hőség még a párducot is előcsalogathatta

Ez a hőség még a párducot is előcsalogathatta

Az először Kiskunhalason mutatkozó nagymacska korábban Szolnokon, Kecskeméten, Kerecsenden és Tiszatenyőn észlelték, ezúttal pedig Törtelen, majd a tőle 14 km-re levő Cegléden észlelték a Both Zoltán vadállatbefogó által is valósnak ítélt állatot.

“Lakossági bejelentés alapján szombat éjjel a Kákás-dűlő közelében párducot láttak “– közölte a törteli önkormányzat hivatalos Facebook-oldalán a helyi polgárőrség. A közlemény szerint a mezőn hagyott halva született borjútetemet rágta meg valami.

AZ ÉJ LEPLE ALATT IS FÁRADHATATLANUL JÁRTÁK A KÖRNYÉKET

A posztból az is kiderült, hogy a polgárőrök hajnalig járták a környéket, éjjellátóval keresték a párducot, valamint a rendőrség, a mezőőrség és a vadásztársaság is bekapcsolódott a keresésbe. A lakosságot arra kérik, ha látnak valamit, jelezzék a megadott telefonszámok egyikén. A ceglédi Állatmenhely Nyílt Alapítvány arra hívta fel a város lakosságának figyelmét, hogy a fekete párduc Törtel után, nemsokára a közeli Ceglédre érhet, de az is lehet, hogy nem a város felé veszi az irányt.

A CEGLÉDI KAPÁS-DŰLŐ KÖRNYÉKÉRŐL IS ÉRKEZETT BEJELENTÉS

Soltész Lászlóné, a ceglédi menhely – amely gyepmesteri feladatokat is ellát – vezetője elmondta, hogy Godó Tibor, Törtel polgármestere azzal kereste meg őket, hogy segítsenek befogni az állatot, a menhely azonban ezt nem tudja vállalni. “Mi abban tudtunk segíteni, hogy közzétesszük az információt. Nem tudjuk ellenőrizni, hogy a szemtanúk mit láttak, de ha igaz, akkor elég veszélyes lehet állatra és emberre is, sokan mégis gúnyt űznek az egészből, pedig az óvatosság sosem árt. Ma már Ceglédről is felhívtak, hogy a Kapás-dűlő környékén is látták a párducot” – nyilatkozta a menhely vezetője a Ceglédi Panoráma helyi hírportálnak.

A kép illusztráció

Kunvári Krisztián

Anyakönyvi hírek

Bajai anyakönyvi hírek 2024.

Születtek: 2024. április 25. és 2024. május 1. között anyakönyvezettek: Vörös Elena Nikoletta (anyja neve: Novics Nikoletta Edina) Hercegszántó, Kisagócsi Amira (Csehó-Kovács Anett) Baja, Bucséter...

Elindult podcast csatornánk

Egyelőre nem a szükséges eszközökkel és körülményekkel, kísérleti jelleggel elindítottuk új podcast csatornánkat. Az első körben a napokban elindított HATSZEMKÖZT című beszélgetős videóink hanganyagait...

Ajánlott

Belföld

Népszerű