14.9 C
Baja
2024. május 6. hétfő
Kezdőlap Egyéb Tavaszi nagytakarítás az 55. számú főút mentén

Tavaszi nagytakarítás az 55. számú főút mentén

A Gemenc Zrt. is csatlakozott az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ 2022.03.21. és 2022.04.22. közötti „Tavaszi nagytakarítás – Takarítsuk ki együtt a természetet” akciójához. A kampányban tizenhat állami erdészet, hat nemzeti park, valamint az Innovációs és Technológiai Minisztérium is részt vett. A Gemenc Zrt március 23-án szerdán iskolások bevonásával a Potyka csárdától indulva az 55. számú főút mentén, a Gemenci erdő területét mentesítette a hulladéktól. 
Badari-Csiszár Angéla, Gemenc Zrt turisztikai műszaki vezetője elmondta: minden évben el szokták végezni a hulladékok összegyűjtését ezen a területen, ugyanis azt tapasztalják, hogy az autókból rendszeresen kidobálják a szemetet. Hozzátette: minden alkalommal a bátaszéki II. Géza Gimnázium diákjai csatlakoznak a szemétszedési akcióhoz. A gyerekek lelkesen jönnek, becsülettel összeszedik a hulladékot.
A munka befejezése után a Gemenc Zrt. ebéddel köszönte meg a diákok munkáját, melyet a Pörbölyi Ökoturusztikai Központban fogyasztottak el. 

Szádeczky Attila 

 .

Anyakönyvi hírek

Bajai anyakönyvi hírek 2024.

Születtek: 2024. április 25. és 2024. május 1. között anyakönyvezettek: Vörös Elena Nikoletta (anyja neve: Novics Nikoletta Edina) Hercegszántó, Kisagócsi Amira (Csehó-Kovács Anett) Baja, Bucséter...

Elindult podcast csatornánk

Egyelőre nem a szükséges eszközökkel és körülményekkel, kísérleti jelleggel elindítottuk új podcast csatornánkat. Az első körben a napokban elindított HATSZEMKÖZT című beszélgetős videóink hanganyagait...

Ajánlott

Belföld

Népszerű