15.5 C
Baja
2024. május 2. csütörtök
Kezdőlap Közélet Az éjszaka leple alatt osont az idegen Dunafalván

Az éjszaka leple alatt osont az idegen Dunafalván

A polgárőrök éberségét nem tudta kijátszani a különböző megtévesztő trükköket alkalmazó illegális határátlépő. Ujváriné Éva a Dunafalvai Polgárőr Egyesületünk vezető-helyettese munkába indult, amikor felfigyelt egy feltűnően jól öltözött személyre, aki céltalanul sétálgatott Dunafalva utcáin- tájékoztatta portálunkat Lemle Zoltán a civil szervezet vezetője. 
Kérdésre a férfi angol nyelven válaszolt, így az ilyenkor szokásos, a helyi polgárőröknél megbeszélt protokoll szerint járt el, és telefonon hívta az egyesület vezetőjét, aki a helyszínre érkezve a telefonján a Google arab-magyar fordító segítségével kommunikálni kezdett az idegennel. A férfi szír állampolgárnak vallotta magát, iratok nem voltak nála és éjszaka a falu valamelyik háza udvarán öltözött át Szerbiában vásárolt új ruhájába abból a célból, hogy a hatóságokat és az esetlegesen őt kereső személyeket megtévessze. A régi ruháját ,hátizsákját és minden felszerelését eldobta.
Az ellenőrzése ideje alatt az illegális határsértő futásnak eredt, de nem volt szerencséje, ugyanis az egyik utcában éppen a kutyáját sétáltató Zeilner F. polgárőrbe ütközött ,aki visszatartotta a hercegszántói határőrök kiérkezéséig, ezután a további eljárás lefolytatására átadták a migránst.
Lemle Zoltán köszönetet mondott a résztvevő polgárőröknek az együttműködésért. Mint mondta: az idegen visszatartásával és a hatóságnak történt átadásával megakadályoztuk, hogy a férfi Dunafalván bármilyen eseményt elkövessen és ezzel zavarja a lakosság nyugalmát.

Anyakönyvi hírek

Bajai anyakönyvi hírek 2024.

Születtek: 2024. április 18. és 2024. április 24. között anyakönyvezettek: Varga Tifani (anyja neve: Sztojka Vanessza) Bácsalmás, Sárközi Meira Amarillisz (Veiger Amarillisz) Tolna, Gorotyák Zoja...

Elindult podcast csatornánk

Egyelőre nem a szükséges eszközökkel és körülményekkel, kísérleti jelleggel elindítottuk új podcast csatornánkat. Az első körben a napokban elindított HATSZEMKÖZT című beszélgetős videóink hanganyagait...

Ajánlott

Belföld

Népszerű