12.7 C
Baja
2024. április 19. péntek
Kezdőlap Közélet Nyolc bográcsban főtt a halászlé a kórház udvarán

Nyolc bográcsban főtt a halászlé a kórház udvarán

Az egészségügyben dolgozók áldozatkészen és megfeszített tempóban végzik munkájukat a vírushelyzetben, ezért fontos, hogy tevékenységüket minél nagyobb társadalmi megbecsültség övezze. E célt szolgálva a Gemenc Zrt a Bajai Halfőző Lovagrenddel együtt 100 kg halból főzött halászlét a kórházban szolgálatot teljesító dolgozóknak december 17-én pénteken a Bajai Szent Rókus Kórház udvarán. Nyolc bográcsban főtt az igazi, hamisítatlan bajai halászlé, melyhez a 100 kilogramm halat és a halászlé mellé a tésztát a Gemenc Zrt. biztosította. Fodermayer Vilmos vezérigazgató-helyettes elmondta: a tavalyi évvégéhez hasonlóan idén, 2021-ben is összefogott társaságuk a Bajai Halfőző Lovagrenddel azért, hogy az egészségügyben dolgozók erőn felüli erőfeszítéseit elismerjék, megköszönjék.
A Bajai Halfőző Lovagrend alapszabálya is rendelkezik a jótékonykodásról emelte ki Novics György, a szervezet vezetője, majd hozzátette: a tavalyi évhez képest két fővel kiegészülve főzik a halászlét, amelyhez a halon és a tésztán kívül minden egyéb hozzávalót és a főzéshez szükséges technikai feltételeket a lovagrend biztosította. 
Egy kiváló bajai halászlé után mindig jól eshet egy finom rétes is. Ezt szem előtt tartva a  Fidesz-KDNP bajai képviselőcsoportja 200 db rétessel járult hozzá a fejedelmi ebédhez.
Rácz Péter, a politikai szervezet önkormányzati képviselője hangsúlyozta: az egészségügyben dolgozók napi 24 órában értünk fáradoznak, így úgy gondolták, hogy ha a Bajai Halfőző Lovagrend megvendégeli őket, akkor ők egy kis desszerttel járulunk hozzá a kezdeményezéshez. – Rengeteget dolgoznak a bajai kórház munkatársai is, megérdemlik, hogy rájuk is figyelmet fordítsunk- fogalmazott a képviselő.
A megvendégelt egészségügyi dolgozók nagy létszáma miatt a pénteki nap után hétfőn újabb főzés következik, amikor újból a fenséges bajai halászlé illata lengi majd be a kórház területét.

Szádeczky Attila

 

Anyakönyvi hírek

Bajai anyakönyvi hírek 2024.

Születtek: 2024. április 11. és 2024. április 17. között anyakönyvezettek: Bodnár Jázmin (anyja neve: Nagy Marianna) Gara, Fügedi Ákos János (Vitéz Hajnalka) Baja, Bartha Gilbert...

Elindult podcast csatornánk

Egyelőre nem a szükséges eszközökkel és körülményekkel, kísérleti jelleggel elindítottuk új podcast csatornánkat. Az első körben a napokban elindított HATSZEMKÖZT című beszélgetős videóink hanganyagait...

Ajánlott

Belföld

Népszerű