19.8 C
Baja
2024. május 4. szombat
Kezdőlap Közélet Széll Péter alpolgármester lett

Széll Péter alpolgármester lett

Széll Péter korábbi polgármester, városüzemeltetésért és városfejlesztésért felelős társadalmi alpolgármester lett- tájékoztatta a lakosságot Nyirati Klára polgármester.
A városvezető közösségi oldalra feltöltött posztjában hangsúlyozta:  összevonták a városüzemeltetési és a városfejlesztési irodát, ebből fakadóan szükség van valakire, aki szakértője ezeknek a területeknek.
Mint ismeretes a közelmúltban 15 státusz szűnt meg a városházán: a városüzemeltetési iroda megszűnt, valamint 5 embert elbocsájtottak a polgármesteri hivatalból. Az új alpolgármester kinevezése egyébként nem az első, saját hatáskörben történő, személyeket érintő kérdésekben hozott döntése Nyirati Klárának.

A polgármester csütörtöki közleményében kifejtette: a koronavírus-járvány miatt bevezetett intézkedések súlyos anyagi gondokat hagynak maguk mögött, ugyanis az állam nem segített az önkormányzatoknak a vírus elleni harcban, hanem inkább forrásokat vont el.

A magyar kormány Baja költségvetésének 1%-át vonta el abba a járványvédelmi alapba, amely éppen a koronavírus járvány elleni védekezést segíti.

Szádeczky Attila

Fotó: Széll Péter Facebook oldala

Anyakönyvi hírek

Bajai anyakönyvi hírek 2024.

Születtek: 2024. április 25. és 2024. május 1. között anyakönyvezettek: Vörös Elena Nikoletta (anyja neve: Novics Nikoletta Edina) Hercegszántó, Kisagócsi Amira (Csehó-Kovács Anett) Baja, Bucséter...

Elindult podcast csatornánk

Egyelőre nem a szükséges eszközökkel és körülményekkel, kísérleti jelleggel elindítottuk új podcast csatornánkat. Az első körben a napokban elindított HATSZEMKÖZT című beszélgetős videóink hanganyagait...

Ajánlott

Belföld

Népszerű