14.9 C
Baja
2024. május 1. szerda
Kezdőlap Kultúra Jubileumi kiállítással jelentkezett a Duna Fotóklub

Jubileumi kiállítással jelentkezett a Duna Fotóklub

Tagja volt a régi és igen nagy elismertségnek örvendő Duna Fotóklubnak, majd ott volt a Duna Fotóklub Egyesület 2007-es alakulásánál és elnökként is vezette a szakmai műhelyt: Ligeti László a bajai fotósok doyenjeként értékelte olvasóinknak az elmúlt tíz év munkáját a Duna Fotóklub Mérföldkövek című, tízéves jubileumi kiállításának megnyitóján, november 10-én, a Bácskai Kultúrpalotában.

– Nagy utat tettünk meg ez alatt az idő alatt. Elődünk, az 19058-ban alakult Duna Fotóklub, amelynek magam is tagja voltam, a 70-es évekre bekerült az országos élvonalba. Aztán jött a lefelé ívelés, a 200-es évek felé egyre kevesebben voltunk, közrejátszott a rendszerváltás is, elmaradtak a nagy sikerek, fogyott a létszám. Akkor néhány év szünet után elindítottuk az egyesületet. Nagy lelkesedéssel indultunk újra, sokat tanultunk, készültünk. Büszke vagyok rá, hogy ismét felfigyeltek ránk az országos szakmai szervezetek. Egyre több sikert értünk el, főként ebben az évben, számos díjat nyertünk. Ezt az irányvonalat szeretnénk követni a jövőben is. Hárman – F. Horváth Ildikóval és Bolvári Csillával – fotóművész diplomát szereztünk, a többiek közül is követik a példát, Horosnyi Sándor pályázata már csak elbírálásra vár. Ezek az eredmények rangot adnak a klubnak – mondta Ligeti László. Kérdésünkre elárulta: különösen közel állnak hozzá klubtársa, Bakó Csaba természetfotói, azok közül is Az év fája című.

A jubileumi kiállítás a klub 18 fotósának friss alkotásaiból áll össze, az ünnepélyes megnyitón a Magyar Fotóművészek Alkotócsoportja Országos Szövetségének alelnöke, Baán Katalin is részt vett, méltatva a bajai csoport munkáját. A kiállítás december 6-ig látogatható a Bácskai Kultúrpalotában.

Anyakönyvi hírek

Bajai anyakönyvi hírek 2024.

Születtek: 2024. április 18. és 2024. április 24. között anyakönyvezettek: Varga Tifani (anyja neve: Sztojka Vanessza) Bácsalmás, Sárközi Meira Amarillisz (Veiger Amarillisz) Tolna, Gorotyák Zoja...

Elindult podcast csatornánk

Egyelőre nem a szükséges eszközökkel és körülményekkel, kísérleti jelleggel elindítottuk új podcast csatornánkat. Az első körben a napokban elindított HATSZEMKÖZT című beszélgetős videóink hanganyagait...

Ajánlott

Belföld

Népszerű