16 C
Baja
2024. április 30. kedd
Kezdőlap Közélet Jövő hét: napos idő, rekkenő hőség

Jövő hét: napos idő, rekkenő hőség

Hétfőn tovább fokozódik a hőség, a hajnali 15-21 fokot követően délután már 32-37 fokot mérhetünk.Sok napsütésre van kilátás, legfeljebb reggel a még felhősebb nyugati és középső tájakon fordulhat elő egy-egy zápor. A délies szél csak néhol élénkülhet meg.
Melegfront jellegű hatás várható.
Kedden és szerdán szinte zavartalan napsütésre készületünk, felhő alig lesz az égen, csapadék nem várható. A déli, délkeleti szél kedden északnyugaton, szerdán többfelé feltámad. Fokozódik a forróság, 34-38 fokig melegszik a levegő.
Csütörtökön délután egy-egy zápor, zivatar a Dunántúlon kialakulhat, de marad a hőség. Eleinte ragyogó napsütés ígérkezik, majd délután nyugat felől megnövekszik a felhőzet. Helyenként élénk lökések kísérik a délies szelet.
A kánikula előreláthatólag a hét második felében is folytatódik, alapvetően napos, száraz idővel. Az éjszakák egyre kevésbé hoznak felfrissülést, délutánonként pedig 35-39 fokos hőségre készülhetünk.
idokep.hu

Anyakönyvi hírek

Bajai anyakönyvi hírek 2024.

Születtek: 2024. április 18. és 2024. április 24. között anyakönyvezettek: Varga Tifani (anyja neve: Sztojka Vanessza) Bácsalmás, Sárközi Meira Amarillisz (Veiger Amarillisz) Tolna, Gorotyák Zoja...

Elindult podcast csatornánk

Egyelőre nem a szükséges eszközökkel és körülményekkel, kísérleti jelleggel elindítottuk új podcast csatornánkat. Az első körben a napokban elindított HATSZEMKÖZT című beszélgetős videóink hanganyagait...

Ajánlott

Belföld

Népszerű