12.7 C
Baja
2024. április 27. szombat
Kezdőlap Sport BasketBaja SE: karnyújtásnyira az országos döntő

BasketBaja SE: karnyújtásnyira az országos döntő

Óriási bravúrt hajtott végre a BasketBaja SE U16/A csapata Oroszlányban- számol be a kosárlabda egyesület közösségi oldala. 

A klub mérkőzésről szóló beszámolója:
BASKETBAJA SE U16/A: Csoda Oroszlányban, hajszálra a legjobb hattól és a júniusi országos döntőtől!

Szombaton Baján, a Debrecen ellen győzelmet követően vasárnap a közvetlen riválisok közül az Oroszlány csapata Kecskeméten győzte le a Kecskeméti Akadémia csapatát kisebb meglepetésre hosszabbításban. Mivel mi néhány hónapja kikaptunk Kecskeméten és az Oroszlány nyert, ezért minimum kérdéses volt a tegnap esti meccs oroszlányi találkozó kimenetele.
A héten beszéltük Szabó Norbival, hogy ha helyén van a fiúk szíve, és tiszta fejjel tudnak koncentrálni, akkor lehet esély Oroszlányban, de ha nem, akkor belefuthatunk egy nagyobb arányú vereségbe is, mert nagyon jó csapatról van szó.
És láss „csodát”, Fiaink – főleg a második félidőben – olyan érett játékkal rukkoltak elő, melyet ritkán látni Tőlük. Higyjék el nekem, hogy tegnap este tényleg élmény volt Bajainak lenni Oroszlányban. Maroknyi szurkolótáborunk (heten voltunk) sokszor túlkiabálta a 100 fős oroszlányi nézőközönséget. De volt is miért.
Nem kezdtük jól a mérkőzést, az első negyedben az ellenfél akarata érvényesült inkább. Bedobtak három hárompontost is és 12 pont előnyre tettek szert (11-23 oda).
Ekkor félő volt, hogy esetleg ismét „eltemeti” csapatunkat az idegenbeli mérkőzés, helyszín nyomása. De nem így történt! A második negyedben percek alatt feljöttünk 3 pontra (22-25 oda), és domináltuk a meccset. Ekkor azonban jött ismét a hazai csapat fegyvere, bedobtak két hárompontost és kilenc pontra nőtt a különbség. Sőt a negyed végéig az ellenfél újabb kosarakkal ismét 12 pontos differenciát alakított ki (31-43 oda).
A találkozó ezen szakaszában viszont már nem volt igazán különbség a két csapat között, nem játszottunk alárendelt szerepet. A félidőben többször el is hangzott, hogy ha fejben elhiszik, hogy nyerhetnek, akkor meg is lehet a győzelem.
A harmadik negyedet ismét jól kezdtük, többször feljöttünk 4-5 pontra, de egy-egy hárompontossal az Oroszlányiak mindig visszaállították a 8-9 pontos hazai vezetést. Ennek ellenére ekkor már lehetett érezni, hogy egyben van a csapat és a Fiúk nagyon elszántak. A harmadik negyed végén még a hazai csapat vezetett, de már csak 8 ponttal (43-51 oda).
A negyedik negyedben végül megmutatta igazi erejét a társaság. Bánóczky Bence a szezon legjobb meccsét játszotta, tanárian irányított és fogta össze a csapatot. Hódos Patrik hozta jó formáját és Varga Máté beállítása is nagyon jó edzői döntésnek bizonyult. Ki kell emelni még Kecskés Dávidot, aki többször kritikus helyzetben dobott kosarat.
Nyolc perccel a vége előtt még 10 pont volt a hazai előny, viszont 4 perccel a vége előtt Kecskés Dávid hárompontosával már a Baja vezetett! 4 perc alatt egy 14-3-as rohammal sokkoltuk a hazai közönséget.
A 38. percben 63-63-as állásnál Csorba Levi duplájával ismét nálunk volt az előny (65-63). Az Oroszlányiak folyamatosan faultoltak, Bánóczky Bence 6 büntetőt dobhatott, melyből hidegvérrel ötöt értékesített. Az Oroszlány még egy hárompontossal próbált meccsben maradni, de már nem tudta megfordítani a találkozót.
Hatalmas győzelmet aratott csapatunk idegenben és egy hajszálnyira került a céltól, a júniusi országos döntőtől. A mérkőzés utáni önfeledt ünneplésről a képek árulkodnak.
U16/A országos 8-as rájátszás, Oroszlány, Krajnyik „Akác” András Sportcsarnok 110 néző
2024.03.22. Péntek Vezette: Bende Réka, B. Németh Kristóf
18.00 MVM-OSE LIONS – BASKETBAJA SE 66 : 70 (43:31)
Játékosok: BÁNÓCZKY B. 26/6, HÓDOS P. 18/3, KECSKÉS D. 9/3, VARGA M. 7/3, Csorba L. 8, Pálkerti Á. 2, Csanyik B., Stefánovics S., Makk G., Bohner Á., Szabó B., Gottlieb G. illetve Pap G. 25/12, Czermann Z. 16/9, Lazók Zs 12/12.
Két győzelmet követően az ötödik helyen állunk 4 győzelemmel és 6 vereséggel. Következik jövő héten csütörtökön egy újabb ki-ki találkozó Debrecenben. A biztos legjobb hatba kerüléshez már csak egy siker hiányzik így amennyiben jövő héten Debrecenben sikerülne győzni, úgy….
De ne szaladjunk ennyire előre.
Gratulálunk az egész csapatnak és edzőjüknek az oroszlányi sikerhez!

Hajrá BAJA, Hajrá BASKETBAJA!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Anyakönyvi hírek

Bajai anyakönyvi hírek 2024.

Születtek: 2024. április 18. és 2024. április 24. között anyakönyvezettek: Varga Tifani (anyja neve: Sztojka Vanessza) Bácsalmás, Sárközi Meira Amarillisz (Veiger Amarillisz) Tolna, Gorotyák Zoja...

Elindult podcast csatornánk

Egyelőre nem a szükséges eszközökkel és körülményekkel, kísérleti jelleggel elindítottuk új podcast csatornánkat. Az első körben a napokban elindított HATSZEMKÖZT című beszélgetős videóink hanganyagait...

Ajánlott

Belföld

Népszerű