20.4 C
Baja
2024. május 20. hétfő
Kezdőlap Közélet Más tollával

Más tollával

Mint arról korábban beszámoltunk, február 29-én a képviselő-testület elfogadta Baja város 2024. évi költségvetését.
Az előterjesztéshez a Fidesz-KDNP képviselőcsoportja több módosító indítványt nyújtott be. Az egyik javaslat, azt a 65 év feletti nyugdíjas bajaiak részére nyújtandó egykori, egyszeri 10.000 ft-os támogatás visszaépítését szorgalmazta, melyet még az előző városvezetés 2018-ban vezetett be, azonban a Nyirati Klára által fémjelzett baloldali városvezetés a 2020-as költségvetésben eltörölt. Azóta a bajai Fidesz többször is kérte, hogy az idősek megsegítését célzó intézkedést vezesse vissza a Gyurcsány párt által támogatott koalíció, azonban erre nem került sor.
A februári költségvetési vita hevében Nyirati Klára egyébként elismerte, hogy kampányszempontokat is figyelembe vették, amikor összeállították a büdzsét. Így kerülhetett bele az előterjesztésbe, hogy évente egyszer, a havi 150.000 ft-os havi nyugdíjjal rendelkező idősek 8000 ft-os támogatást kaphatnak. Kámánné dr. Bari Bernadett, a Fidesz-KDNP frakcióvezetője, erre a tervezetre nyújtott be módosító indítvány, amely a nyugdíjhatárt kitolta 200.000 ft-ra, a támogatás összegét pedig 10.000 ft-ra  emelte, melyet a testület elfogadott. 

Kampány van, a helyzet fokozódik, a pártok, a jelöltek a szavazók kegyeit keresik. Talán ennek tudható be, hogy Nyirati Klára polgármester egy szórólapon saját intézkedésként próbálja eladni azt a részükről nyugodtan állíthatjuk, hogy hangulatjavító intézkedést, melyet az előző városvezetés vezetett be, majd baloldal egy tollvonással eltörölt. A korrektség jegyében talán ezt a cseppet sem elhanyagolható tényt közölni kellett volna.  

Szádeczky Attila 

Anyakönyvi hírek

Bajai anyakönyvi hírek 2024.

Születtek: 2024. május 9. és 2024. május 15. között anyakönyvezettek: Szeitz Áron (anyja neve: Várnai Zsuzsanna) Baja, Perity Léna (Németh Szilvia) Baja, Molnár Amira Zoé...

Elindult podcast csatornánk

Egyelőre nem a szükséges eszközökkel és körülményekkel, kísérleti jelleggel elindítottuk új podcast csatornánkat. Az első körben a napokban elindított HATSZEMKÖZT című beszélgetős videóink hanganyagait...

Ajánlott

Belföld

Népszerű