15.5 C
Baja
2024. május 2. csütörtök
Kezdőlap Közélet Rendhagyó szülői értekezletet tartottak a Szent Balázs Katolikus Óvodában

Rendhagyó szülői értekezletet tartottak a Szent Balázs Katolikus Óvodában

Rendhagyó szülői értekezletet tartottak a Szent Balázs Katolikus Óvodában február 1-jén csütörtökön: az ilyenkor szokásos ügyes-bajos dolgok megbeszélése mellett két meghívott vendég is részt vett az összejövetelen.  
Gyulai Franciska óvodai telephelyvezető elmondta: hagyományteremtés céljából egyre többször szerveznek ilyen jellegű szülői értekezleteket. Cél, hogy a szülőknek alkalmat adjanak arra, hogy válaszokat kapjanak a felmerülő kérdésekre. 
A mozgás fontosságáról és az agyra gyakorolt hatásáról, valamint a digitális világ veszélyeiről tájékoztatta a jelenlévőket Csubákné Besesek Andrea konduktor. Mint mondta: természetesen az ember halad a korral, az életkori sajátosságoknak megfelelően vannak hasznos, fejlesztő játékok és programok, azonban fontos, hogy mindezek használatát ésszerű kereteken belül szabályozzuk. – Határt kell szabni annak, hogy az okos eszközöket mennyi ideig használhatják a gyerekek. Természetesen az is fontos, hogy a mozgás és a játék -amelyeknek nagy szerepe van az értelmi fejlődés tekintetében – szerepet kapjanak a hétköznapokban. 
Dr. Turi Katalin gyermekorvos a legyakrabban előforduló gyermekbetegségekről tartott előadást. 

Sz. A. 


 

Anyakönyvi hírek

Bajai anyakönyvi hírek 2024.

Születtek: 2024. április 18. és 2024. április 24. között anyakönyvezettek: Varga Tifani (anyja neve: Sztojka Vanessza) Bácsalmás, Sárközi Meira Amarillisz (Veiger Amarillisz) Tolna, Gorotyák Zoja...

Elindult podcast csatornánk

Egyelőre nem a szükséges eszközökkel és körülményekkel, kísérleti jelleggel elindítottuk új podcast csatornánkat. Az első körben a napokban elindított HATSZEMKÖZT című beszélgetős videóink hanganyagait...

Ajánlott

Belföld

Népszerű