13.8 C
Baja
2024. május 17. péntek
Kezdőlap Közélet A Máltai Szeretetszolgálat várta a rászorulókat

A Máltai Szeretetszolgálat várta a rászorulókat

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat bajai csoportja felajánlásból bolognai spagettivel várták a rászorulókat a jótékonysági ételosztás aktuális napján, január 31-én szerdán, a Bajai Ciszterci Házban.
Az Elizabeth Hotel konyháján készített 200 adag étel egy részét a Közterületfelügyelet munkatársainak segítségével a külterületen élőkhöz juttattak el, a többit a helyszínen osztották szét. 
A csaknem háromévtizede zajló, dr. Zöld László Csabáné önkormányzati képviselő és a Cselekvő Fiatalokért Egyesület közösen szervezett karitatív akciójához minden évben egyre több cég, vállalkozó és magánember csatlakozik, idén összesen 20 alkalommal rendeznek jótékonysági ételosztást.
Maros Beáta, Magyar Máltai Szeretetszolgálat bajai csoportjának vezetője elmondta: 10 éve vesznek részt az akcióban, minden alkalommal tájékoztatják az általuk regisztrált rászorulókat arról, hogy a téli időszakban szerdánként jöhetnek meleg ételért. 
Az eseményen csakúgy mint eddig, Toldi Norbert káplán mondott imádságot és áldást. A jótékonysági ételosztás egy hét múlva szerdán folytatódik. 

Szádeczky Attila 

 

Anyakönyvi hírek

Bajai anyakönyvi hírek 2024.

Születtek: 2024. május 9. és 2024. május 15. között anyakönyvezettek: Szeitz Áron (anyja neve: Várnai Zsuzsanna) Baja, Perity Léna (Németh Szilvia) Baja, Molnár Amira Zoé...

Elindult podcast csatornánk

Egyelőre nem a szükséges eszközökkel és körülményekkel, kísérleti jelleggel elindítottuk új podcast csatornánkat. Az első körben a napokban elindított HATSZEMKÖZT című beszélgetős videóink hanganyagait...

Ajánlott

Belföld

Népszerű