22.4 C
Baja
2024. május 2. csütörtök
Kezdőlap Közélet Nyilvánosságra került, mi a szándéka a városvezetésnek a Bajai Halfőző Fesztivállal

Nyilvánosságra került, mi a szándéka a városvezetésnek a Bajai Halfőző Fesztivállal

Nyilvánosságra került az az önkormányzati előterjesztés, amely a bajai lakóhellyel rendelkező 14 éven felüliek számára lehetőséget biztosítana összesen legfeljebb 10.000 db bérlet megvásárlásra az idei Bajai Halfőző Fesztivál Petőfi-szigeten zajló programjaira. 
A tervezet kissé bonyolultnak tűnik a számítástechnikában járatlanok számára, ugyanis a tickettet egy elektronikus rendszer segítségével, több lépcsőben, előre kell majd megvásárolni azoknak, akik nem akarnak lemaradni a koncertekről. 

A Hajdú Miklós alpolgármester által jegyzett javaslat szerint, a bajai lakóhellyel rendelkező, 14 év feletti személy a www.halfozofesztival.com honlapon személyazonosítói gazolványának és lakcímkártyájának bemutatásával (feltöltésével) igényel 3 napos bérletet (az adatkezelési tájékoztató megismerését és a személyes adatai Kft. általi kezeléséhez történő hozzájárulás megadását követően), a rendszer az általa megadott e-mail címre küld egy generált számkódot, amellyel a honlapra ismét fellépve, a kód megadásával tud bérletet igényelni, 2024. február 1-től kezdődően, a 10.000 darabszámú igénylés eléréséig, de legfeljebb 2024. május 25-ig, amely így számára ingyenes lesz. A Kft. az adott hónapban ilyen formában bérletet igénylők számáról (azok személyes adatai átadása nélkül) az önkormányzat részére havonta kimutatást készít, az önkormányzat pedig az igényelt bérletek teljes összegét (darabszám x 2.000,- Ft) utólag vállalja megfizetni a Kft. számára. A 10.000-es limitre tekintettel az önkormányzatot ezzel legfeljebb 20.000.000,- Ft összegű kiadás fogja terhelni. 

Az előterjesztést a január 25-ei testületi ülésen tárgyalják majd a képviselők.

Szádeczky Attila 

 

Anyakönyvi hírek

Bajai anyakönyvi hírek 2024.

Születtek: 2024. április 18. és 2024. április 24. között anyakönyvezettek: Varga Tifani (anyja neve: Sztojka Vanessza) Bácsalmás, Sárközi Meira Amarillisz (Veiger Amarillisz) Tolna, Gorotyák Zoja...

Elindult podcast csatornánk

Egyelőre nem a szükséges eszközökkel és körülményekkel, kísérleti jelleggel elindítottuk új podcast csatornánkat. Az első körben a napokban elindított HATSZEMKÖZT című beszélgetős videóink hanganyagait...

Ajánlott

Belföld

Népszerű