24.9 C
Baja
2024. április 29. hétfő
Kezdőlap Közélet Hagyománnyá vált az alvégiek közös karácsonya

Hagyománnyá vált az alvégiek közös karácsonya

Harmadik alkalommal rendezték meg az alvégiek közös karácsonyát december 15-én pénteken, a Szabadság utca és a Lőkert sor sarkán található közösségi téren. 
Az ünnepi kavalkád sok bajait a helyszínre vonzott: a szépen feldíszített karácsonyfa mellett, a forralt bor, a tea, a zsíros kenyér már-már nélkülözhetetlen kellékei a karácsony előtti közösségi programoknak, azonban az alvégiek idei közös karácsonya a jótékonykodásról is szólt. Egy mozgásszervi betegségben szenvedő kisfiú gyógykezelésének megsegítésére jótékonysági főzést is rendeztek a szervezők, a Vajdaságból érkező Hasanovic Dávid különleges bográcsgulyásából lehetett falatozni adományok fejében.
Szőts Mónika, az alvégi közösségi tér megálmodója elmondta: a havonként egyszer megrendezett kézműves és termelői vásár önzetlen vállalkozók és magánszemélyek adakozásából valósul meg, nincs ez másképp az alvégiek közös karácsonya alkalmával sem.  – A közösségi eseményeink már annyira népszerűek, hogy nem nekem kell támogatókat keresni, maguktól jönnek, szeretnénk ezt a hagyományt a jövőben is folytatni.
Kámánné dr. Bari Bernadett, a körzet önkormányzati képviselője köszönetet mondott mindenkinek azt eddigi támogatásért, bízva abban, hogy olyan hagyományt teremtettek, amely még hosszú évekig fennmarad alvégen. Hozzátette: a karácsony valódi csodáját és ajándékát nem az üzletek polcain, nem a külsőségekben kell keresni, hanem a kisebb nagyobb közösségekben, akik évről évre összejönnek és tesznek azért, hogy csodás legyen az ünnepi készülődés.
A közös ünneplés során a Duna Népzene-Néptánc Tanoda növendékei és pedagógusai kántálva járták végig a Bara lakótelep utcáit, illetve a PiriPonty játszóház saját, feldíszített kisvonatán utazhattak az eseményen résztvevő gyerekek. 
A közösségi eseményt a helyszínen lévő kistermelők által kiállított finomságok és dísztárgyak látványa tette még színesebbé. 

Az eseményről készült fotóalbumot itt tekintheti meg. 

Szádeczky Attila 

Anyakönyvi hírek

Bajai anyakönyvi hírek 2024.

Születtek: 2024. április 18. és 2024. április 24. között anyakönyvezettek: Varga Tifani (anyja neve: Sztojka Vanessza) Bácsalmás, Sárközi Meira Amarillisz (Veiger Amarillisz) Tolna, Gorotyák Zoja...

Elindult podcast csatornánk

Egyelőre nem a szükséges eszközökkel és körülményekkel, kísérleti jelleggel elindítottuk új podcast csatornánkat. Az első körben a napokban elindított HATSZEMKÖZT című beszélgetős videóink hanganyagait...

Ajánlott

Belföld

Népszerű