13.8 C
Baja
2024. április 29. hétfő
Kezdőlap Közélet "Élet-halál kérdés" - Nagy bajban van az Energetika Kft.

„Élet-halál kérdés” – Nagy bajban van az Energetika Kft.

A november 29-én szerdán tartott testületi ülés előtt csaknem 12 órával kapták kézhez a képviselők azt az előterjesztést, amelyben a likviditási nehézségekkel küzdő Energetika Kft. esetleges 60 millió forintos támogatása szerepelt. A naprendi vita elején Milyacski Máté, az Energetika Kft. ügyvezetője arra kérte a testületet, hogy támogassák az előterjesztést, ugyanis ahogy fogalmazott: a városi tulajdonú cég számára élet-halál kérdés, hogy megkapják a 60 millió forintos támogatást. Kifejtette: egyrészt a dolgozók bérét ki kellene fizetniük, másrészt kiegyenlítettlen gázszámlákkal is rendelkeznek. Így amennyiben nem jutnak hozzá a pénzhez, elképzelhető, hogy egyáltalán nem, vagy csak csökkentett szolgáltatást tudnak nyújtani a lakosság felé.

Az testületi ülés előtt nem sokkal két illetékes bizottság rendkívüli ülést tartott, az idő rövidsége és az átláthatatlanság miatt mindkét esetben elutasító határozat született. 

Az elhangzottakkal kapcsolatban Kámánné dr. Bari Bernadett, a Fidesz-KDNP frakcióvezető elmondta, nem szeretnének politikai vitákat vagy személyeskedést az ügyben, pusztán megalapozott, felelősségteljes döntést a bajai lakosság érdekében, ehhez viszont elengedhetetlen, hogy időben értesüljenek arról, ha valamelyik gazdasági társaságnál ekkora probléma van.
A testület végül a következő ülésre napolta el ezt a napirendi pontot. 

Szádeczky Attila 

Anyakönyvi hírek

Bajai anyakönyvi hírek 2024.

Születtek: 2024. április 18. és 2024. április 24. között anyakönyvezettek: Varga Tifani (anyja neve: Sztojka Vanessza) Bácsalmás, Sárközi Meira Amarillisz (Veiger Amarillisz) Tolna, Gorotyák Zoja...

Elindult podcast csatornánk

Egyelőre nem a szükséges eszközökkel és körülményekkel, kísérleti jelleggel elindítottuk új podcast csatornánkat. Az első körben a napokban elindított HATSZEMKÖZT című beszélgetős videóink hanganyagait...

Ajánlott

Belföld

Népszerű