15.5 C
Baja
2024. április 29. hétfő
Kezdőlap Közélet Kilépett a Momentumból Nyirati Klára, jöhet a Talpra Baja?

Kilépett a Momentumból Nyirati Klára, jöhet a Talpra Baja?

Délelőtt még arról írtunk, a Momentum Mozgalom fegyelmi eljárást kezdeményezett a bajai polgármester ellen, aki nekiment a párt arcának, Donáth Annának,  a legfrissebb hírek azonban már arról szólnak, hogy Nyirati Klára kilépett abból a politikai szervezetből, amelynek színeiben önkormányzati választást nyert 2019-ben. A 24.hu arról számolt be, hogy a párt tagjai marasztalni próbálták a politikust, de Baja első embere a nyugalomra és a bajai emberek érdekeire hivatkozott.
 
Eddig szólnak a hírek: egy újabb balhé, egy újabb cirkusz a bajai baloldalon, ki tudja hányadik az elmúlt négy évben. Nyirati Klára saját bevallása szerint függetlenként folytatja politikai pályafutását, azonban akik egy kicsit is érdeklődve tekintenek a város közéleti történéseire, azokban összeállhat a kép.
Alig egy évvel ezelőtt alakult Baján egy magát civilnek mondott szervezet, a Talpra Baja, amelynek tagjai enyhén szólva is jó kapcsolatot ápolnak a jelenlegi városvezetéssel. A szervezet bírósági bejegyzés szerinti célja az alábbi:
Politikai tevékenység (pl. nem párt jellegű politikai tevékenység, politikai ifjúsági szervezetek). Az egyesület célja a bajai közélet – ezen belül a helyi politikai-, kulturális-, szabadidős- és sportéletet felölelő közügyek – bemutatása a lehető legnagyobb érdeklődő közönség számára.
Ezt olvasva leszögezhetjük, a politikai szerepvállalás közel sincs kizárva a Talpra Baja tevékenységei közül. Nem beszélve arról, hogy egy frissen alakult civil szervezet a kezdetekben inkább csak a helyét keresi, bontogatja szárnyait, érdeklődik a lehetőségek iránt, azonban a Talpra Baja azonnal belecsapott a lecsóba: egy merész elképzelés nyomán, egy esetlegesen megépíteni kívánt mozi mellett kezdtek aláírásokat gyűjteni, melyhez a Bajai Diákönkormányzat is csatlakozott. 
A civilnek mondott szervezet tevékenysége annyira megtetszett a városvezetésnek, hogy a legutóbbi képviselő testületi ülésen a Baja Vagyon Zrt. vezérigazgatója, akinek a felesége szintén tagja a Talpra Baja szervezetnek már diabemutatót is tartott a képviselőknek a látványtervekről, sőt azt is elmondta, hogy az önkormányzat milyen forrásokból biztosítsa a mozi létrejöttét. 
Összegezve tehát a közel sincs kizárva, hogy csakúgy mint az előző két önkormányzati ciklusban a bajai baloldal ismét civil köntösbe bújva próbája meg begyűjteni a szavazatokat. Persze mindez csak feltételezés, de nem csodálkoznánk azon sem, ha Nyirati Klára polgármester-jelölt a Talpra Baja színeiben indul majd az önkormányzati választáson. 

Szádeczky Attila 

Anyakönyvi hírek

Bajai anyakönyvi hírek 2024.

Születtek: 2024. április 18. és 2024. április 24. között anyakönyvezettek: Varga Tifani (anyja neve: Sztojka Vanessza) Bácsalmás, Sárközi Meira Amarillisz (Veiger Amarillisz) Tolna, Gorotyák Zoja...

Elindult podcast csatornánk

Egyelőre nem a szükséges eszközökkel és körülményekkel, kísérleti jelleggel elindítottuk új podcast csatornánkat. Az első körben a napokban elindított HATSZEMKÖZT című beszélgetős videóink hanganyagait...

Ajánlott

Belföld

Népszerű