22.7 C
Baja
2024. április 28. vasárnap
Kezdőlap Közélet Szép volt, fiúk!

Szép volt, fiúk!

Szombaton a Bácsalmási PVSE ellen aratott győzelemmel véget ért a megyei I. osztály 2022-23-as idénye. A megye II. osztályból frissen felkerült Bajai LC csapatának játékosai és a stáb tagjai minden várakozást felülmúlva, ezüstéremmel a nyakukban a képzeletbeli dobogó második fokára állhattak. Az idősebb futballdrukkerek akár legyinthetnének, is mondán: „Na és, voltunk mi már NB2-ben is, vertük a Verebes József-féle MTK-VM-t, megszorongattuk a Bp. Honvéd együttesét, és 7000 néző előtt egy kupa meccsen csak némi bírói segítséggel tudott minket kétvállra fektetni a Nyilasi Tibor vezette Ferencváros.”
A képlet azonban közel sem ilyen egyszerű: aki figyelemmel kiséri a bajai labdarúgás újkori történelmét, tudja milyen hányatott és kilátástalan korszakot élt át városunk felnőtt futballja. Csapatok, klubok szűntek meg, éveken keresztül nem gyülekezhettetek kéthetente a drukkerek a jó öreg Vasvári Pál utcai stadion lelátóján. 
Amikor három évvel ezelőtt megalakult a Bajai LC, Angeli István klubelnök és Koch Tamás vezetőedző a nulláról kezdte építeni az egyesületet. A cél már akkor is az volt, hogy bajai fiatalokból álló szerethető, közönségcsalogató mérkőzéseket játszó csapatot építsenek. Nem volt egyszerű helyzet (most sem az), hiszen a klub természetesen nem dúskált az anyagi javakban, félévnél tovább nem nagyon lehetett terveket szövögetni. 
Ennek ellenére tudatos koncepció mentén úgy tűnik a középtávú célok megvalósultak.
Koch Tamás edző kvalitását, munkáját az elért eredmények minősítik. E sorok írója nem tudhatja, mi zajlik meccsek előtt és közben az öltözőben de egy biztos: a játékosok fegyelmezetten betartják a taktikai utasításokat, az edző ugyanakkora, ha nem nagyobb hőfokon él együtt a játékkal meccsek közben, mint a tanítványai. 
Az néhány idősebb, rutinosabb játékosokkal kiegészített fiatal csapat pedig hétről-hétre felszántja a pályát. Nincs elvezett labda, feladott párharc. Van viszont fegyelmezett védekezés, szép cselek, lendületes, széleken vezetett támadások, parádés gólok, és ami az egyik legfontosabb, egy egymásért küzdeni tudó közösség. 
A szombati, nézőcsúcsot (600) hozó találkozót követően Koch Tamás arról beszélt, hogy folytatják azt az utat, amelyet elkezdtek, továbbra is bajai és Baja környékbeli játékosokkal szeretnének pályára lépni. Nem tudhatjuk mit hoz holnap, egyet azonban leszögezhetünk: a közönség szeretetét mindenképpen elnyerte a csapat, várjuk az őszi folytatást a megyei elsőosztályban. 

Szádeczky Attila  
 

Anyakönyvi hírek

Bajai anyakönyvi hírek 2024.

Születtek: 2024. április 18. és 2024. április 24. között anyakönyvezettek: Varga Tifani (anyja neve: Sztojka Vanessza) Bácsalmás, Sárközi Meira Amarillisz (Veiger Amarillisz) Tolna, Gorotyák Zoja...

Elindult podcast csatornánk

Egyelőre nem a szükséges eszközökkel és körülményekkel, kísérleti jelleggel elindítottuk új podcast csatornánkat. Az első körben a napokban elindított HATSZEMKÖZT című beszélgetős videóink hanganyagait...

Ajánlott

Belföld

Népszerű