22.8 C
Baja
2024. április 29. hétfő
Kezdőlap Sport Bizonytalan a bajai felnőtt foci jövőbeni támogatása

Bizonytalan a bajai felnőtt foci jövőbeni támogatása

A tavalyi évben összesen 297 millió forintot költött sporttámogatásokra az önkormányzat- hangzott el a tárgyban tartott sajtótájékoztatón április 14-én pénteken a városháza Türr termében. 
Szekérné Dikán Edina, a Szociális, Egészségvédelmi és Sport Bizottság elnöke elmondta: büszke arra, hogy az önkormányzat mindent megtesz azért, hogy az összeg minden évben növekedjen. A támogatás jelentős része a gyerekek sportolási tevékenységeit hivatott segíteni, ami azért fontos, mert a fiatalok a legtöbb idejüket a telefon és a számítógép előtt ülve töltik. Hozzátette: mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy a fiatalok sportoljanak, ezáltal is egészségesebbé váljanak. – Büszke vagyok arra is, hogy a bajai felnőtt foci a legalacsonyabb osztályból a megyei I. osztályig verekedte fel magát az önkormányzat támogatásával. 
Tavaly 45 millió forintból készült el a mulcsos futópálya, ma már mindenki megelégedésére használják az amatőr futók, valamint jelentős támogatást kapott a női kosárlabdacsapat is- fogalmazott Hajdú Miklós alpolgármester. Mindez nagy terhet ró az önkormányzatra, de próbálnak helytállni. Az uszoda üzemeltetése 77 millió ft helyett 115 millió ft-ba került, ami az idei belépőegyek árában változást eredményezhet. 
A Bajai LC felnőtt labdarúgó csapatának nyújtott támogatással kapcsolatban Hajdú Miklós közölte: a klub a közeljövőben megkapja az idei költségvetésben rögzített 2.5 millió forintot, de a sportpályázati alapból nem részesül. A csapat további támogatását abban esetben tudják abszolválni, ha a képviselőtestület tagjai megtesznek mindent a bevételek növelésének érdekében.

Portálunk úgy értesült, hogy a Bajai LC továbbra is tárgyalást kezdeményez, illetve folytat az önkormányzattal a támogatásokkal kapcsolatban. A labdarúgó egyesület ígérete szerint sajtótájékoztató keretében tájékoztatják a közvéleményt a fejleményekről.  

Szádeczky Attila 

Anyakönyvi hírek

Bajai anyakönyvi hírek 2024.

Születtek: 2024. április 18. és 2024. április 24. között anyakönyvezettek: Varga Tifani (anyja neve: Sztojka Vanessza) Bácsalmás, Sárközi Meira Amarillisz (Veiger Amarillisz) Tolna, Gorotyák Zoja...

Elindult podcast csatornánk

Egyelőre nem a szükséges eszközökkel és körülményekkel, kísérleti jelleggel elindítottuk új podcast csatornánkat. Az első körben a napokban elindított HATSZEMKÖZT című beszélgetős videóink hanganyagait...

Ajánlott

Belföld

Népszerű