23.5 C
Baja
2024. április 29. hétfő
Kezdőlap Sport Az egykori bajai kapuslegendára emlékeztek

Az egykori bajai kapuslegendára emlékeztek

Hetedik alkalommal emlékeztek a bajai labdarúgás egykori kiemelkedő alakjára április 6-án csütörtökön a Vasvári Pál utcai sportpályán. A Majzlinger Sándorról elnevezett, a Labdarúgás Utánpótlásért Alapítvány Baja által szervezett utánpótlás viadalon a LUA Baja korosztályos csapatai mellett Dunaújvárosból, Szekszárdról, Mohácsról és Bonyhádról érkeztek ifjú labdarúgópalánták. 
Az eseményen az egykori hálóőr gyermekei, Májzlinger TamásMájzlinger Ilona és unkokája, Lázár Adrián mellett jelen voltak a bajai labdarúgás történetében fontos szerepet játszó egykori egyéniségek is: Evanics Zoltán, Szőcs Lázár, Morvai Tamás, Kovács (Tojás) László, Zrínyi István és Tóth István, aki egykoron a Szekszárd csapatától érkezett a BSK-hoz.

Evanics Zoltán, a torna fő szervezője elmondta: az ikonokra való emlékezés fontos a sportban is, hiszen, ha egy klubnak nincs múltja, nem lehet jövője, ezért tisztelni kell a történemet, emlékzeni kell az előző generációk nagyjaira. – Itt vannak az egykori csapattársak is, akikkel felelevenítjük a régi emlékeket, amelyek az egykori kapusunkhoz, jóbarátunkhoz kötnek minket. Cibul az NB1-ből tért vissza Bajára azért, hogy felvirágoztassa városunk labdarúgását. Vele és az egykori 80′-as évek elején szerepelt csapattal együtt írtuk a bajai foci újkori történelmét, amire nagyon büszke vagyok- tette hozzá.
Kovács (Tojás) László a legjobb barátjának tekintette Májzlinger Sándort, hétfőnként együtt jártak horgászni, de miután szétment a csapat, továbbra is megőrizték a barátságot – emlékezett az egykori fürgeléptű csatár. Mint mondta: amikor Balatonlellére költözött, akkor is tartották a kapcsolatot, felkeresték egymást. 

A torna végén a díjakat, Majzlinger Sándor gyermekei, a volt régi csapattársak, és a régi BSK legendái adták át a gyerekeknek. 

Szádeczky Attila 

 

Anyakönyvi hírek

Bajai anyakönyvi hírek 2024.

Születtek: 2024. április 18. és 2024. április 24. között anyakönyvezettek: Varga Tifani (anyja neve: Sztojka Vanessza) Bácsalmás, Sárközi Meira Amarillisz (Veiger Amarillisz) Tolna, Gorotyák Zoja...

Elindult podcast csatornánk

Egyelőre nem a szükséges eszközökkel és körülményekkel, kísérleti jelleggel elindítottuk új podcast csatornánkat. Az első körben a napokban elindított HATSZEMKÖZT című beszélgetős videóink hanganyagait...

Ajánlott

Belföld

Népszerű