23.4 C
Baja
2024. május 15. szerda
Kezdőlap Közélet Keresszékes csapatot támogatott Vereczkei Zsolt

Keresszékes csapatot támogatott Vereczkei Zsolt

Az Impulzus a Parasport Jövőjéért Alapítvány képviseletében Pécsre látogatott Vereczkei Zsolt Baja város díszpolgára, háromszoros paralimpiai győztes úszó, ahol a Rátgéber Nemzeti Kosárlabda Akadémián komplett, egységes sportruházatot adott át kerekesszékes kosárlabdacsapat minden tagjának.
Óriási öröm a civil szervet számára, hogy ismét egy csapatnak nyújthattak át nagyértékű támogatást, ugyanis számukra fontos, hogy nem csak egyéniben, hanem csapatsportban is fejlődjön a magyar parasport- fogalmazott Vereczkei Zsolt. Hozzátette: az Emberi Erőforrások Minisztériuma által az alapítvány részére nyújtott támogatásból megvalósult programnak köszönhetően volt lehetőségük hozzájárulni a pécsi kerekesszékes kosárlabda csapat felkészüléséhez, ezáltal is segíteni a parasport fejlődését.
A paralimpia bajnokunknak kimondottan tetszik a keresszékes kosárlabda. Mint mondta:
az a harcosság és küzdelem, ami pályán folyik, példaértékű lehet minden hasonló helyzetben lévő sorstárs számára.
Még 2018-ban a Baranya Megyei Kosárlabda Szövetségben határozták el, hogy szerveznek egy keresszékes kosárlabdacsapatot, és azóta folyamatosan toborozzák a játékosokat- mondta érdeklődésünkre Janovics László, a Baranya Megyei Kosárlabda Szövetség elnöke, a PTE PEAC Rolling Basket kerekesszékes kosárlabdacsapatának vezetője. 
Az eddig 14 igazolt sportolót a soraiban tudó, a Pécsi Tudomány Egyetem égisze alatt működő egyesület negyedik éve vesz részt a keresszékes magyar bajnokságban. 
Célként tűzték ki, hogy a klub további négy szakosztályával együtt az ország egyik meghatározó parasport egyesületévé váljanak. 
– Vereczkei Zsolt a kezdetektől támogat minket, rendeszesen részt vesz a rendezvényeiken is. Ő egy igazi példakép a parasportolók számára, nagyon sok segítséget nyújt nekünk abban, hogy beszélget a játékosainkkal és azokkal is, kiknek nem sikerült még eldönteniük, hogy csatlakozzanak hozzánk. Az eddigi kiváló kapcsolat most új szintet lépett azzal, hogy a Zsolt által képviselt alapítvány anyagilag is megtámogatott minket, így ezentúl egységes felszerelésben tudunk majd megjelenni- emelte ki a sportvezető.  

Szádeczky Attila 

Anyakönyvi hírek

Bajai anyakönyvi hírek 2024.

Születtek:2024. május 2. és 2024. május 8. között anyakönyvezettek: Mailach Ferenc (anyja neve: Dávid Dóra) Bátaszék, Kincse Minka (Kerek Brigitta) Baja, Vörös Ella (Polyák Alexa)...

Elindult podcast csatornánk

Egyelőre nem a szükséges eszközökkel és körülményekkel, kísérleti jelleggel elindítottuk új podcast csatornánkat. Az első körben a napokban elindított HATSZEMKÖZT című beszélgetős videóink hanganyagait...

Ajánlott

Belföld

Népszerű