23.5 C
Baja
2024. április 29. hétfő
Kezdőlap Közélet Meggyűlt Baján a Kunbaja baja

Meggyűlt Baján a Kunbaja baja

Egyik nagy mumusát fogadta a Bajai LC a megyei I. osztályú labdarúgó bajnokság 18. fordulójában: a hazaiak a vendég Kunbaja gárdájától az előző, megyei II. osztályú szezonban kétszer szenvedtek vereséget, de idén ősszel sem sikerült pontot szerzeni a szinte csak szerb játékosokkal rendelkező kunbajai gárdától.

Bajai LC – Kunbajai SE 2:1 (1:1)
Baja 100 néző, vezette: Kiss László Attila 
Gólszerzők Bölcskei az 1. percben, Goretich a 72. percben, illetve Molnár a 23. percben

Rögtön az első támadásából gólt szerzett a hazai alakulat, ami láthatóan megzavarta a vendég együttest. A Baja továbbra is veszélyesen szőtte támadásait, azonban a Kunbaja a gól okozta sokkot kiheverve a 20. perctől átvette a játék irányítását, így megérdemelten szerezték meg az egyenlítő találatot. A játékrész további részében kiegyenlített a küzdelem zajlott a pályán, majd a fordulás után nagyobb sebességre kapcsoltak a vendégek, de gólveszélyes helyzetet nem tudtak kiharcolni a hazai kapu előtt. A Bajai LC játékosai fegyelmezetten védekeztek, és gyors csatáraik révén nem egyszer hozták zavarba a Kunabaja védelmet. Egy ilyen szituáció során Goretich Gergő a balösszekötő helyéről indulva egy parádés szólót követően lőtte ki a bal alsó sarkot. 

Koch Tamás, a Bajai LC vezetőedzője:
– Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés lesz, így is készültünk. Kifejezetten jól kezdtünk, majd a Kunbaja átvette az iránytást. Hátul jól védekeztünk, majd egy nagyszerű egyéni akció után megszereztük a győztes találatot. Ismételten a szívünk győzedelmeskedett. 
A tréner arra a kérdésre, hogy milyen célokkal vágtak neki a tavaszi idénynek, úgy fogalmazott: mindenképpen a dobogón szeretnének végezni, akár osztályozót érő helyezést is elérhetnek, azonban a lehetőségeik erősen korlátozottak, így nincs sok esély egy esetleges feljebb lépésre. – Csupa bajai srác játszik a csapatban, kiteszik minden hétvégén a szívüket a pályára, reméljük, hogy ezt mások is átérzik. Baja városának támogatása nélkül nem tudunk előre lépni- tette hozzá Koch Tamás. 

Darko Veselinov, a Kunbajai SE vezetőedzője:
– Érzésem szerint az első félidőben jobban játszott csapatom, sorra alakítottuk ki a helyzeteinket. Egyéni hibákból kaptuk a gólokat, ezen a szinten nem szabad ilyen baklövéseket elkövetni. 

Szádeczky Attila

 

Anyakönyvi hírek

Bajai anyakönyvi hírek 2024.

Születtek: 2024. április 18. és 2024. április 24. között anyakönyvezettek: Varga Tifani (anyja neve: Sztojka Vanessza) Bácsalmás, Sárközi Meira Amarillisz (Veiger Amarillisz) Tolna, Gorotyák Zoja...

Elindult podcast csatornánk

Egyelőre nem a szükséges eszközökkel és körülményekkel, kísérleti jelleggel elindítottuk új podcast csatornánkat. Az első körben a napokban elindított HATSZEMKÖZT című beszélgetős videóink hanganyagait...

Ajánlott

Belföld

Népszerű